lauantai 4. helmikuuta 2012

Retkipäivä

Eiliselle, eli perjantaille, oli luvattu aurinkoista säätä, joten suunnittelin jonkinlaista retkeä tuolle päivälle poikien kanssa. Pakkasasteita tuntui kuitenkin olevan sen verran rapsakasti (no ei kuitenkaan enempää kuin -14 astetta, mutta onhan siinäkin riittävästi), joten kokopäiväulkoilu jäi pois laskuista. Retkiseuramme, eli Oslossa asuva suomalaisäiti lapsineen, ehdotti kohteeksi Oslon Reptilparkia, joten sinnepä sitten suuntasimme. Tosin käärmeet ja muut matelijat eivät varsinaisesti ole suosikkieläinteni listalla, mutta mitäpä sitä ei lastensa vuoksi tekisi :)

Iloiset metromatkaajat

Reptilpark, "matelijapuisto", sijaitsee ihan Oslon keskustassa, josta voinee päätellä, että kyseessä ei kovin mittava eläinpuisto ole. Paikka oli oikeastaan todella pieni ja itseäni jäi hieman vaivaamaan vaikkapa krokotiilin pieni asumus. Jotenkin jäi vaikutelma, ettei se kroko mahtunut edes kääntymään pienessä ammeessaan... Käärmeitäkin toki oli, samoin hämähäkkejä, sammakoita, liskoja, etanoita, kipikonnia, torakoita, silkkiapinoita ja papukaija. Epäselväksi jäi, mitä tekemistä näillä viimeksi mainituilla on matelijoiden kanssa, mutta etenkin nuo silkkiapinat oli kyllä ihan söpöjä otuksia. Toisin kuin se käärme, jota hoitaja ulkoilutti päiväkotilasten iloksi ja pääsi yllättämään samalla myös yhden suomalaisäidin. Taisin hypätä puoli metriä taaksepäin, kun tämä työntekijä ilmestyi viereeni käärme käsivarsillaan kysyen, haluaisiko Juho laittaa käärmeen kaulaansa. No ei halunnut, vaikka toki olisi halutessaan saanutkin kokeilla tuota luikertelevaa kaulahuivia. 

Mikä lie gekko

Matelijoiden jälkeen retkiseurueemme siirtyi kahvittelemaan erittäin rauhallisissa ja harmonisissa merkeissä Litteraturhusetiin. Meno oli ihan just niin leppoisaa kuin kahden 3-vuotiaan, toisiaan villitsevän pojan ja kahden, joka paikkaan ehtivän 1-vuotiaan kanssa voi olla. Tätä kokemusta piti hieman sulatella ulkoilmassa, joten kävelin poikien kanssa linnanpuiston kautta, Raatihuoneen ohitse Aker Bryggelle, josta löytyi Juhon jo kaipailema leikkipuisto. Tässäpä siis pieni turistikuvapläjäys:

Kunkulla on kattoremppa meneillään

Vaikkei tämä raatihuone ehkä kaunis ole, niin kellotornista soitetaan tasatunnein kivoja melodioita :) Tämän talven biisilista löytyy täältä. Kesällä ohjelmistossa oli muistaakseni hieman kevyempääkin populaarimusiikkia ja näköjään kesäkuukausina esitetään sunnuntaisin ihan konserttikin kellotornista. Kaikkea sitä!

Tämäkin kuuluu osastoon "pitäisi joskus kokeilla".

Satamakello (?), jonka takana näkyy Akershus festning

Ai niin pitikö niitä kuvia ottaa pois päin auringosta?

Leikkipaikka melko keskeisellä paikalla

Näillä aurinkoisilla kuvilla onkin hyvä toivotella aurinkoista viikonlopun jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia aurinkoisesta Oslosta!

    Oslossa kun on pakkasta, niin siellä ON kylmä, minusta ainakin.

    VastaaPoista
  2. Minusta kuitenkaan missään ei ole pakkasella niin kylmä kuin Helsingissä :) Tällä kertaa Oslossa ei oikeastaan edes tuntunut erityisen kylmältä, koska oli lähes tyyntä. Tai sitten äiti kävi vaan vähän kuumana tuosta meidän kahvilareissusta...

    Aurinkoisena talvipäivänä maisema on kyllä kauneimmillaan. Taivaskin on niin kirkkaan sininen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.