perjantai 10. helmikuuta 2012

Hyvää helposti

Ihan vaan nopeasti ajattelin tulla toivottelemaan viikonloppuja ja vinkkaamaan hyvästä ja helposta ruoasta, jota tässä pari päivää sitten tekaisin. Oli niin hyvää, ettei ehditty kuvaakaan ottamaan :)

Vuohenjuustolasagne (ohje täältä, omat lisäykset kursiivilla)

lasagnelevyjä (parhaimmiksi valmislevyiksi olen havainnut Barilla-merkkiset; valmistuu jopa 20 minuutissa)


Jauhelihakastike
400 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
vähintään 4 valkosipulinkynttä
3-4 (ainakin 6) aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl öljyä
1 tlk yrtti-tomaattimurskaa (tai sitten ihan vaan tavallista ja yrtit sekaan erikseen)
3 dl vettä (noin puolet vettä ja puolet punaviiniä)
1 tl suolaa
mustapippuria
2 tl timjamia
1 tl basilikaa
2 tl oreganoa
ripaus sokeria


Vuohenjuustokastike
3 rkl margariinia / voita
1 dl vehnäjauhoja
9 dl täysmaitoa
1/2 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
1 rs (150g) vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux tms.)
noin 70-100 g tankovuohenjuustoa (Chèvre)


Pinnalle
1 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta (riittävästi juustoraastetta, jossa sekaisin raastettua mozzarellaa, emmentalia ja parmesania)


Silppua sipulit ja paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna öljy paistokasarissa. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipulit. Kaada kasariin tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja viinillä ja kaada vesi ja viini kasariin. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, suola, mustapippurirouhe, timjami ja basilika ja muut mausteet. Anna kastikkeen hautua noin 1/2 tuntia kannen alla.

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa vuohenjuustokastiketta varten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää puolet lämmitetystä maidosta ja sekoita, kunnes kastike kiehahtaa. Lisää loppu maito ja sekoita koko ajan. Keitä pari minuuttia sekoittaen. Mausta suolalla ja vuohenmaitotuorejuustolla ja murustele tarvittaessa lisämakua tuomaan palanen vuohenjuustotangosta..

Kaada voidellun lasagnevuoan pohjalle jauhelihakastiketta. Peitä kastike kerroksella lasagnelevyjä. Levitä päälle jauhelihakastike- ja vuohenjuustokastikekerros. Seuraavaksi tulee lasagnelevykerros. Jatka näin vielä kaksi seuraavaa kerrosta.

Levitä päällimmäiseksi lasagnelevykerros ja loppu vuohenjuustokastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia (Lasagnelevyistä riippuen saattaa valmistua nopeamminkin.). Lasagne saa vetäytyä hetken ennen tarjoamista.

Yleensä teen lasagnen suurin piirtein tällä ohjeella, joten tämä oli varsin mukavaa vaihtelua. Usein teen myös niin, että hauduttelen lasagnen jauhelihakastikkeen jo hyvissä ajoin, jolloin itse lasagnen kokoamiseen ei tuhraudu kovin pitkää aikaa. Jauhelihakastike kun voi ihan hyvin olla kylmääkin kasaamisvaiheessa, joten sen voi valmistaa vaikka jo edellisenä päivänä odottelemaan. Itse asiassa maut mielestäni vain syvenevät tästä lepäämisestä!

Me täällä vietetään poikien kanssa viikonloppua kolmistaan, koska nyt on Tomin vuoro humputella viikonlopun verran Suomessa. No totta puhuakseni, oma parin viikon takainen Suomen reissuni oli kyllä täyttä huvittelua, kun taas Tomilla reissuun liittyy hieman talonhoidollisiakin velvoitteita. Hyvin me täällä pärjäillään :) Tänään käytiin purkamassa energiaa sisäleikkipuistossa ja huomenna varmaankin pulkkamäessä.

 Kamera ei millään pysynyt vauhdissa mukana

Vauhdikasta viikonloppua sinnekin kaikille!

ps. Sain paristakin blogista haasteen, jossa piti nimetä 5 lukemaani blogia, joissa ei ole yli 200 lukijaa. Blogit, joita silmäilen, ovat kaikki aika suosittuja ja omaavat siis ison lukijakunnan, joten passaan nyt tämän haasteen liian haastavana :) Sen sijaan sain vihdoin listattua tuohon oikealle sivupalkkiin niitä seurailemiani blogeja, vaikka hermot meinaskin temppuilevan bloggerin kanssa mennä. Käyttäjässä ei tietenkään ollut mitään vikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.