tiistai 21. helmikuuta 2012

Kaikilla mausteilla

Laskiaisena kuuluu kai käydä keskustelua siitä, miten pullansa syö. Siis mantelimassalla vai hillolla. Nyt täytyy rehellisesti tunnustaa, että olen ollut hillotyyppiä, mutta ehkä en kyllä ihan varmuudella ole edes siihen mantelimassapullaan koskenut. Ennen kuin nyt. Täällä oli ohje itse tehtyyn mantelimassaan ja heureka -olin myyty!

Tässäpä tuo ohje nyt sitten vielä kertaalleen, jos ei jaksa klikata linkkiä auki :)Mantelimassa (n. 2-2,5 dl)

100 g kuorettomia manteleita
1,5 dl tomusokeria
1 kananmunanvalkuainen

Laita mantelit tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen ja jauha jauheeksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita hyvin.
Kaada manteli-sokeriseos kulhoon ja lisää valkuaista vähän kerrallaan, kunnes koostumus on mieleisesi. Helpoiten saat massan tasaiseksi ”nyppimällä” valkuaisen sormin manteli-sokeriseoksen joukkoon. Laskiaispullia varten voi laittaa kokonaisen valkuaisen, sillä hieman löysempi mantelimassa sopii niihin hyvin. Jos kuitenkin haluat esim. muovailla mantelimassasta jotain, voit tehdä siitä hieman kovempaa lisäämällä valkuaista vähemmän.

No eipä ollut kovin monimutkaista, mutta ei ollut koskaan käväissyt mielen vieressäkään valmistaa mantelimassaa itse.

Tällä kerralla myös pullat onnistuivat ihan yli odotusteni. En pidä itseäni kovin kummoisenakaan pullaleipurina, mutta nyt tuli hyviä pullia! Ohjeen nappasin Myllyn Paras -nettisivuilta ja uskoakseni onnistunut lopputulos johtui todella pitkästä alustuksesta. Yleiskone vaivasi taikinaa hetken jos toisenkin samalla, kun lämmittelin jo nälkäisille pojille edellispäiväistä lasagnea ja autoin pienempää poikaa myös vähän ruuan haarukoinnissa. Välillä kävin vain lisäilemässä hieman jauhoja taikinakulhoon. Koskaan aiemmin ei ohjeessa annettu jauhomäärä ole riittänyt, mutta nyt laitoin tasan ohjeen mukaisesti, enkä käyttänyt edes pullien pyörittelyvaiheessa jauhoja. Taikina ole pehmeää, mutta ei liian tahmeaa. Täydellistä siis.

Tai ehkä kuun ja tähtien asento vaan oli kohdallaan ja taikina siksi onnistui.


Mitäs sitä kursailemaan, kun laskiaispullia kerran vuodessa syödään. Ihan hyvin sopii niin mantelimassa, hillo kuin kermavaahtokin pullan sisälle. Siis samanaikaisesti.

3 kommenttia:

  1. Haa, ehkä munkin pitää kokeilla. Massaa siis. Koska se on kamalaa. Mutta ehkä tuo ei olekaan :)

    VastaaPoista
  2. No siis olihan se toki älyttömän makeaa, joten ei noita montaa pysty syömään. Jos nyt ylipäänsä kukaan pystyy kovin montaa laskiaispullaa vetämään napaansa yhdellä erää.

    VastaaPoista
  3. Palkkioksi hyvistä ruokaohjeista (olen niitä jopa kokeillut) minulla on sinulle blogissani haaste

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.