sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Kansikuvaruokaa

Uusimman Glorian ruoka&viini-lehden kannessa oli sen verran houkutteleva kuva, että resepti piti laittaa testaukseen. Etenkin, kun sekä hyvä ystäväni että Pastanjauhajat olivat ohjetta jo testanneet ja hyväksi havainneet.



Sitruunaglaseerattu broileri, sinapinsiemenperunat ja sitruunamajoneesi (Glorian r&v 1 / 2012)

800 g broilerinkoipia / nuijia
1 (luomu)sitruuna
3 rkl voita
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä

Sitruunaglasyyri
1 (luomu)sitruuna
1/2 dl hunajaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl cayennepippuria

Sinapinsiemenperunat
600 g suuria jauhoisia perunoita (esim. rosamunda)
400 g suuria porkkanoita
8 salottisipulia
5 rosmariininoksaa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sinapinsiemeniä
1 tl (sormi)suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä

Sitruunamajoneesi
1 kananmunankeltuainen
1,5 tl dijonsinappia
1 (luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori
2-3 tl sitruunan mehua
3/4 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
1-2 rkl vettä

Esivalmistele sinapinsiemenperunat, mutta älä laita niitä vielä uuniin.
Valmista glasyyri: Raasta sitruunankuori ja purista mehu pieneen kattilaan. Lisää hunaja ja mausteet. Keitä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista.
Halkaise sitruuna ja paista halkaisupintaan väri paistinpannussa voissa. Lisää voita ja paista broilerinkoivet kullanruskeaksi ja rapeaksi. Laita broilerinkoivet ja sitruuna uunivuokaan. Mausta koivet suolalla ja pippurilla ja valele pinta reilusti glasyyrilla. Sipaise sitruunan pintaan hunajaa.
Kypsennä broilerinkoipia ja perunoita 220-asteisessa uunissa noin 45 min, kunnes perunat ovat ruskistuneet ja broileri paahtuneen kiiltävää. Valele broileria vuokaan valuneella glasyyrilla molemmin puolin 10 min välein. Kääntele perunat kerran kypsentämisen aikana.

Perunat:
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja porkkanat huolella ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Kuori ja halkaise sipulit. Laita perunat, porkkanat ja sipulit kulhoon. Nypi puolet rosmariininlehdistä joukkoon ja lisää loput kokonaisina. Lisää öljy ja sinapinsiemenet ja sekoita.
Levitä laakeaan uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä uunissa pehmeiksi, noin 45 min. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.


Majoneesi:
Sekoita keltuainen, sinappi, sitruunankuori ja -mehu sekä sokeri ja suola sauvasekoittimella. Lisää öljyä ensin tipoittain samalla sekoittaen ja lopuksi pienissä erissä, jotta rakenteesta tulee tasainen. Lisää vettä, kunnes majoneesi on sopivan löysää. Laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

Tarjoa broilerinkoivet ja perunat majoneesin ja vihreän salaatin kanssa. Dippaa koipia halutessasi kevyesti sitruunaan.


Olihan tämä kyllä oikein maistuvaa. Perunoista jäi kenties aika olennainen osa pois, kun en löytänyt sinapinsiemeniä, mutta ihan hyviä ne olivat ilmankin. Niin ja tuore rosmariini korvautui kuivatulla, kun en muistanut hankkia rosmariinipuskaa kaupasta. Sellaiset pienet, nuijamaiset broilerinpalat toimisivat varmaankin vielä paremmin, mutta sellaisiakaan en tähän hätään lähikaupoistamme onnistunut löytämään. Sitruunamajoneesi sopi dippailuun kuin nenä päähän, joten se kannattaa myös ehdottomasti valmistaa, jos tätä ruokaa aikoo kokeilla.

3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. tuli ihan nalka:) sinulle on haaste blogissani:)

    VastaaPoista
  2. Taisipa Kalamuija ehtiä eelle, mutta sama haaste on minunkin blogissa ;).

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia vaan molemmille haasteesta :) Melko haasteellista tosin, koska minäkin lueskelen lähinnä ihan älyttömän suosittuja blogeja, joilla on sadoittain lukijoita. Mutta katsotaan, jos keksin vielä jonkun, joka ei ole haastetta saanut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.