maanantai 23. tammikuuta 2012

Kalamakkarakeitto

Maanantai on muodostunut meillä soppapäiväksi ja tänään oli vuorossa lohikeitto. Juho tosin vaikutti hieman pettyneeltä, kun äiti tekikin kalakeittoa eikä makkarakeittoa, mutta onneksi myyntihenkinen siippani heitti Hampurista käsin idean, että kyseessähän on tietenkin kalamakkara. Ja kikkahan toimi! Soppaa lusikoitiin vauhdilla ja kohta jo kuului: "saanko lisää kalamakkaraa". Kolmannen lautasellisen kohdalla tämä ihmeellinen keitto oli jo nostettu lemppariruuan asemaan. Yksinkertaista, mutta toimivaa. Jatkossa meillä syödään aina kalamakkarakeittoa! Kun vaan keksisi vielä sen kikan, jolla kalakeiton saisi myytyä itse myyntimiehelle...

Kalamakkara on etäistä sukua lohelle, kuten kuvasta huomannee.


2 kommenttia:

  1. Tuo on hyvä. Harmi kun minun kuopuksenikin on jo 19 ja kalastaa minun kanssa, niin vois olla vaikeeta tuolla kalamakkaralla huijaaminen :)

    VastaaPoista
  2. Hih.. hyvaa varmasti tuo kalamakkara:) Ihanan talvista ja VALOISAA siella teilla:) Ja kivat talvivaatteet lapsilla. Noita lasipurkkeja løytaa ainakin taalta pohjoisesta usein kirpparilta. Pienet maksaa ehka 30nok ja isot 60-70nok. Pida silmat auki:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.