tiistai 17. tammikuuta 2012

Kahvilla

Otsikko voisi viitata olotilaan, jollaisessa tämä bloginpitäjä aika ajoin (no aika useinkin) on, mutta tällä kertaa kuvakertomusta tämän tiistaisen talvipäivän kävelylenkiltä rantakahvilaan.


Täällä olemme käyneet useasti, niin kesällä kuin talvella. Aina yhtä kivannäköistä. Pakkastakin on ollut sen verran, että vuono alkaa jäätyä.

Kuvan Norge-lasipurkki lienee paikallinen versio Riihimäen lasin ilves-purkista. Tuommoinen voisi olla hauska muisto näistä vuosista eli täytynee pitää silmät auki, jos vaikka jostain vanhantavaran liikkeestä löytyisi. Jos vaan joskus sellaisissa kävisin... Pulla oli hyvää ja kahvi erinomaista eli ei ollut turha kävelylenkki!

Lenkkiseurani heräsi luonnollisesti tasan sillä hetkellä, kun sain kahvin nenän eteeni. Eipä tuo haitannut, kun seura on näin mainiota ja omatoimista.

Paluumatkalla bongattiin tämä hieman iäkkäämpi menopeli. Kikkailin sitten vähän kuvankäsittelyohjelman kanssa. Ihan vaan, jos ette huomanneet :)


"Se on varmaan menossa Suomeen", kuten Juho totesi päiväkodin jälkeen katsellessaan samanlaista lentokoneen vanaa taivaalla.

Tällaiset talvipäivät on aivan mahtavia. Koitan pitää tämän mielessä, jos talvi jossain vaiheessa alkaa tökkiä. Ja todennäköisesti alkaa.


7 kommenttia:

 1. Norge lasipurkit on siistejä ja tosi kysyttyjä. Valmistus lopetettiin jo aikoja sitten ja niiden kirpparihinta on noussut viime vuosina korkeaksi. Jos jostain saat alle satasella niin osta ihmeessä. Minä olen hommannut kaikki mitä olen kirpputoreilta käsiini saanut. Sekä vaihtanut kaloilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Onko kyse satasessa nyt Norjan kruunusta?

   Poista
  2. Moi vaan! Juu, kyseessä on Norjan kruunut. Lopulta minäkin tuollaisen purkin löysin vanhan tavaran liikkeestä ja olisinko siitä noin satasen tosiaan maksanut. Ihan korkeintaan 200 nok.

   Poista
 2. Eli en ollut ihan väärillä jäljillä verratessani niihin ilves-purkkeihin. Mahtavaa tuo kalalla maksaminen :)

  VastaaPoista
 3. Eiks ookkii, me elämme vaihdantataloudessa. Toimitamme vanhemmille kyläläisille kaloja ja saamme leivoksia ja ruokaa sekä joskus noita lasipurkkeja. Varsinkin maaeutukirppareilta ja koululuokkien myyjäisistä löytyy aika usein myös arabiaa edullisesti Norjalaisten lisäksi. Kaupungeissa niiden arvo on paremmin tiedossa.Onpas siellä muuten talvista. Tänne tuli lämpöaalto ja vei lumet.

  VastaaPoista
 4. Ihana talvista siellä, itse odotan jo innolla Norjaan paluuta Britannian sateesta ensi viikolla. Lillehammerin yhdessä 2nd hand liikkeessä katselin noita Norge purkkeja ennen joulua, en raaskinut silloin ostaa mutta vähän jäi kutkuttamaan... :)

  VastaaPoista
 5. Satu, käy ihmeessä kotiuttamassa se purkki itsellesi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.