maanantai 3. tammikuuta 2011

Nyhjää tyhjästä

Pyhien jälkeiset maanantait ovat kaltaiselleni suunnittelukyvyttömälle henkilölle oiva tilaisuus improvisointiin keittiössä. Otetaan sitä, mitä kaapista löytyy ja katsotaan, mitä niistä syntyy. Tällä kertaa lounaaksi itselleni ja Juholle syntyi kermainen lohipasta, johon kaapeista löytyy yleensä aina tarvittavat ainekset. Etenkin, kun olen viime aikoina jemmannut ensimmäistä kertaa elämässäni pakasteeseen pakastekalaa. Loogista, kun kerran asutaan maassa, jossa tuorettakin kalaa on varsin kattavasti tarjolla... Ihan muuten kuriositeettina, norjalainen lohi maksaa Norjassa enemmän kuin Suomessa. Mutta se pasta:

Lohipasta

lohta kuutioina / suikaleina (esim. noin 125g / hlö)
1 sipuli hienonnettuna
öljyä
kermaa
valkoviiniä
katkarapuja
tilliä
suolaa
mustapippuria
pastaa

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää pastat aikanaan joukkoon. Kuullota sipuli öljytilkassa. Lisää lohi ja paista ihan pieni hetki. Lisää loraus valkoviiniä. (voinee laittaa vaikka sitruunamehua, jos ei kaapista löydy sopivasti valkkarinjämiä) Lisää kermaa loraus ja keitä hieman kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja heitä katkaravut joukkoon ihan loppumetreillä. Valuta kypsä pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää tillisilppua päälle. Valmista tuli, noin vartissa!

Tämä oli kyllä parempaa, miltä näyttää.

Katkarapuja ei löytynyt kaapeista, sillä jostain kumman syystä tässä maassa ei myydä valmiiksi kuorittuja katkarapuja pakasteena. Kokonaisia kuorellisia kyllä löytyy joka kaupasta, tuoreena ja pakastettuna, mutta en jaksa niitä nysväillä yhtä pastaa varten. Ainoat kuoritut katkaravut lilluu suolaliemessä ja niitä käytän useimmiten. Mutta eihän ne ole ollenkaan niin käteviä kuin pakasteet, joita voi sulatella sitten vaan tarvitsemansa määrän. En ymmärrä tämänkään asian logiikkaa... Eikä meillä myöskään ollut tilliä, koska tämä martta ei ole jaksanut tuoreesta tillipuntista saksia silppua pakastimeen juuri näitä hetkiä varten. Heitin pastakastikkeen joukkoon myös ranskankerman (eli creme ranskan ;)) jämät. Parmesan ei varmaankaan ihan oikeaoppisesti kuulu kermaisen kalapastan päälle, mutta ei tässä keittiössä ihan aina olla niin tarkkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.