torstai 13. tammikuuta 2011

Leikkipäivä

Olipa hauska ja vauhdikas päivä! Juholla riitti touhua suomalaisen leikkikaverinsa kanssa ja minäkin sain vaihteeksi aikuista lounas- ja kahvitteluseuraa. Niin ja Lassellakin oli ikäistään seuraa, vaikka tuskin hän sitä juuri ymmärsikään.

En sitten ole vielä jaksanut opetella sitä kuvankäsittelyä. Tai edes kuvaamista...


Oslon seudulla on kyllä ihan kiitettävästi suomalaisia lapsiperheitä torjumassa pahinta Suomi-ikävää. Joka toinen viikko treffaammekin Suomi-seuran lastenkerhossa ja toki välillä muutenkin. Tavallaan on tosi hauskakin ilmiö tämä "omiensa" pariin hakeutuminen. Tulinpa sitten Norjaan tutustumaan toisiin suomalaisiin... Mutta yhteinen kieli ja synnyinmaa vaan kovasti yksinkertaistavat asioita ja ystävystymistä. Ja kun kaikki olemme samassa tilanteessa, vieraalla maaperällä, toki sekin vaikuttaa. Todennäköisesti monessa muussakin maassa suomalaiset ovat ainakin jollakin tavoin verkoittuneet keskenään.

Asiasta ihan toiseen. Tänään paikallinen omakotitaloyhdistys tms. keräsi taas naapuruston joulukuuset. Tosi fiksu systeemi! Maksamalla yhdistyksen vuosimaksun (200 NOK), yhdistyksen puuhamiehet käyvät keräämässä tammikuussa joulukuuset, keväällä ja syksyllä puutarhajätteen ja vielä erikseen kaikenlaista romua. Meillä ei ole kompostia, joten olisimme kyllä syksyllä olleet ihmeissämme, mihin kaikki lehdet ja mädät omenat olisimme lykänneet. Toinen fiksu systeemi on se, että täällä tullaan kolmen viikon välein noutamaan paperi-, pahvi- ja muoviroskat kotipihalta. Paperi/pahviroskiin luetaan myös mm. maitopurkit. Tuo muoviroskien kierrätys on kyllä hyvä juttu ja vähentää sekajätteen määrää huomattavasti. Pisteet Norjalle!

Meillä kyllä muuten syödään (ja tehdään) päivittäin ruokaa, mutta en ole viime aikoina tehnyt mitään mielestäni ohjeen jakamisen arvoista. Katsotaan, jos viikonloppuna kokkailisin jotain jauhelihakeittoa eksoottisempaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.