lauantai 19. helmikuuta 2011

Mieto vai tulinen?

Olen viikon sisään bongannut kahdestakin eri lehdestä ruokaohjeita, joihin liittyy pitaleipää ja erilaisia kastikkeita ja siitähän se ajatus sitten lähti. Tehdään itse kebabia. Ja tietenkin niitä pitaleipiä ja erilaisia kastikkeita.

Muistin lukeneeni vuosia sitten suosikkiruokablogistani kotitekoisesta kebabista ja ajatus on jäänyt muhimaan mieleeni. Kebabin himon iskiessä muutaman kerran vuodessa on tähän asti ollut jokseenkin näppärämpää kipaista Turkin poikien kioskille. Tämä pikaruoka kun ei kotikeittiössä synny ihan tuossa tuokiossa. Täällä Norjassa en ole vielä törmännyt kovinkaan kummoiseen versioon tästä mättöruuasta, joten uskaltauduin sitten vihdoin testaamaan tämänkin ruokalajin ihan omin pikku kätösin tehtynä. Ja kyllä kannatti! Itse tehty kebab hakkasi mennen tullen norjalais-kebabit :)
Ohjeistus kebabiin löytyy tuolta linkin takaa ja sitä noudattelinkin melko tarkkaan. Pitaleivät pyöräytin niin ikään Pastanjauhajien ohjeella. Tomaattikastike, joka ei muuten ollut mieto eikä tulinen vaan jotain siltä väliltä, koostui tomaattimurskasta ja -pyreestä, valkosipulista, sipulista, chilistä, sokerista, mustapippurista ja suolasta, joita keittelin vajaan tunnin ja survaisin sitten sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisukkeena oli myös tsatsikia (turkkilaista jogurttia, kurkkua ja mausteita), salaattia, kurkkua ja tomaattia. Kerrassaan toimiva setti.

Uusi kamera ei näköjään poistakaan silmäpusseja

Ihan uskottavan näköinen pitakebab, eikö?

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.