Kuva on otettu jo ennen joulua, mutta sama ilme on tänäänkin ollut näkyvissä. Ei tarvitse mummujen olla huolissaan :) |
Illalla Juho sai mieluista leikkiseuraa Jakobista ja minä hänen äidistään. Tässä talossa on tapana tarjota vieraille ruokaa ja niinpä pöytään päätyi melko yllätyksettömästi kattilallinen pastaa. Tämänkertainen on parin vuoden takaisesta Glorian Ruoka&Viini-lehdestä, vaikka eipä näin simppeli pasta juuri edes reseptiä tarvitsisi.
TOMAATTI-MOZZARELLAPASTA
500 g penne-pastaa (vähempikin riittää)
250 g mozzarellaa (mieluiten mozzarella di bufalaa)
1 dl parmesaania
basilikaa
Kastike
4 valkosipulinkynttä
3/4 dl oliiviöljyä
2 prk (à 400 g) kuorittuja säilyke(kirsikka)tomaatteja
2 rkl hienonnettua oreganoa
1 tl sokeria (saattaa tarvita enemmänkin, maistele)
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
(1 dl mustia oliiveja)
(1 tl pieniä kapriksia)
Tee ensin kastike. Kuori valkosipulit. Kuullota niitä oliiviöljyssä pannussa keskilämmöllä kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää pannuun tomaatit liemineen, oregano, sokeri, suola ja pippuri. Anna seoksen hautua kannen alla keskilämmöllä noin 25 minuuttia. (Pidempikään haudutus tuskin on pahasta) Poista valkosipulit kastikkeesta. Halutessasi lisää oliivit ja kaprikset kastikkeeseen. (Itse en yleensä laita, hyvää on ilmankin) Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan väljässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Kääntele pastaa 1-2 minuuttia, jotta kastike tarttuu kauttaaltaan
pastaan. Kuutioi mozzarella ja lisää pastan joukkoon. Koristele ruoka basilikanlehdillä tai hienonnetulla basilikalla ja tarjoile parmesaanin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.