keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Kuninkaalliset hepat

Aamu valkeni tänään kivan aurinkoisena ja pakkasta oli pari astetta eli vaikutti täydelliseltä ulkoilukeliltä. Niinpä ajattelin, että Juho skippaa päiväkodin ja lähdetään poikien kanssa pienelle retkelle. Sitä ennen tein pikaisesti lohikeiton lounaaksi ja sit menoksi.



No tietty samalla sekunnilla, kun me astuttiin ulos ovesta, aurinko katosi koko taivaan peittävän pilviverhon taakse. Kerrankin säätiedotus valitettavasti piti paikkansa. Olimme kuitenkin päättäneet retkelle lähteä, joten mitäs yhdestä auringosta. Hyppäsimme bussiin ja otimme suunnaksi Oslon puolella olevan Bygdøyn. Bygdøy on Oslon edustalla oleva saari (tai sen tapainen, norjaksi halvøy) ja siellä on mm. kuninkaan "kesämökki" ja maatila, useita museoita, uimarantoja ja ymmärtääkseni diplomaattien asuntoja. Ja toki ihan tavallisten tallaajienkin asumuksia. Tai niin tavallisia tallaajia kuin nyt mm. Porsche Cayennella ajelevat tyypit on. Bygdøylla on myös paljon vaunuystävällisiä kävelyreittejä sekä pari kivaa kahvilaa. Niin ja ne kunkun hepat.



Aikamme käveltyämme suuntasimme Hemma Hos -nimiseen kahvilaan, joka on samalla myös sisustusmyymälä. Kaikki kahvilan huonekalut ovat myös myynnissä, mutta epäilen, mahtaako kukaan haluta ostaa kangaspäällysteistä antiikkituolia, johon Juholta saattoi hieman tipahtaa kermavaahtoa. Kahvilan asiakaskunta oli hauskan kahtiajakautunutta; joko äitejä vauvoineen tai sitten tyylikkäitä diplomaatinrouvia. Joka tapauksessa varsin kiva paikka, vaikka 75 kruunua ihan tavallisesta omenapiirakanpalasesta onkin aika yläkanttiin. Mutta eipä tässä maassa kahvila- tai ravintolakäynnit koskaan kovin edullisia ole.



'

Ennen kotiinlähtöä käytiin vielä ihmettelemässä Moai-patsasta ja sen hattua. Bussissa Juhoa ihmetytti, kun siellä ei ollutkaan telkkaria. Aika korkeaan varustelutasoon vissiin tottunut tuo nuorimies... Toinen tämän päivän ihmetyksen aihe on ollut se, mitä mikäkin eläin syö. Mitä muuten syö muurahainen?




Kotona jatkui taas legoleikit. Mukaan pääsi myös serkkupoika :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.