tiistai 6. maaliskuuta 2012

KansallisruokaaVietän tällä hetkellä kolmen päivän mittaista yksinhuoltajaelämää Tomin työmatkan vuoksi ja suunnittelin siksi iltani piristykseksi hyvää savulohisalaattia muutamalla katkaravulla höystettynä. Kalatiskin setä kuitenkin vakuutti, että tuoreet, keitetyt katkaravut ovat tänään erityisen hyviä, joten tulin hankkineeksi niitä hieman reilummin. Ja niinpä nautiskelinkin ravut väsäämäni limeaiolin (ja valkoviinin!) kera. Tiistai-illan luksusta :) Limeaiolin tein aiemmin tekemäni sitruunamajoneesin ohjeella, mutta korvasin sitruunan limellä ja lisäsin hieman valkosipulia joukkoon. Ja olihan ne hyviä.


Tulihan se savulohisalaattikin tehtyä, kun kerran lohenkin savustin. En ole täältä (ainakaan tavallisten ruokakauppojen kalatiskistä) savukalaa löytänyt, joten muutaman kerran olen savustanut kalaa Suomesta hamstratuissa savustuspusseissa uunissa. Tällä kertaa savustus onnistui oikein hyvin ja kala tosissaan maistui savustetulta. Täytyykin muistaa täydentää savustuspussivarastoja seuraavalla Suomen visiitillä :)

Ja ettei vain äiti yksin herkuttelisi (poikien nukkumaanmenon jälkeen) niin pojillekin löytyi jäätelöaltaasta hauska uutuus.


Kolme iloista rosvoa on meillä juuri tällä hetkellä luettavana, joten nämä jäätelöt upposivat tietenkin ihan täysillä Juholle. Olemme myös menossa huhtikuussa katsomaan kyseisen näytelmän Helsingissä ja kesällä on tarkoitus mennä täällä Norjassa käymään tuolla Kardemummakylässä. Tämähän on siis norjalainen satu, jos ette vielä tienneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.