maanantai 19. maaliskuuta 2012

Puuhäät

Meille tuli lauantaina 5 vuotta täyteen avioliiton saralla eli kyseessä lienee sitten puuhäät. Näillä häiden vuosipäivien nimityksillä on jonkun lähteen mukaan kai jotain tekemistä liittyen materiaaliin, josta tehtyjä lahjoja aviomiehen sopii tuona päivänä lahjoittaa vaimolleen. No, puuta ei tullut, mutta ihan sattumalta kuitenkin jotain hieman puuhun viittaavaa :)

Tarkoitus oli tätä päivää juhlia ihan vain kahdestaan ilman poikia, mutta lapsenvahdeiksi lupautuneet ystävämme sairaistuivat ja niinpä vietimmekin juhlapäiväämme koko perheen voimin. Eipä ainakaan päässyt unohtumaan, että mitä tässä viiden vuoden aikana on saatu aikaan :)

Suuntasimme heti aamusta metrolla Osloon ja Bølgen&Moi -nimiseen ravintolaan aamiaiselle. Kyseisellä ravintolalla on useampikin toimipiste niin Oslossa kuin muutamassa muussakin kaupungissa Norjassa ja parissa niistä olimme käyneet jo aiemmin. Tässä Briskebyn kaupunginosan ravintolassa olimme ensivisiitillä ja voimme kyllä vilpittömästi suositella paikkaa muillekin. Ainakin aamiaisbuffet oli varsin passeli ja koko käynnistä jäi erittäin positiivinen fiilis. Syöttötuoli tuli Lasselle pyytämättä, samoin "puuhapussit" molemmille pojille melkein heti ravintolaan sisään astuessamme. Lapset otettiin siis hyvin huomioon, mutta tämä ei tullut esille mitenkään ylikorostetusti. Yritän tällä sanoa lähinnä sitä, että ihan hyvin voisin tuohon paikkaan mennä ilmankin lapsia.

Naama puhtaaksi ja menoksi

Päivämme jatkui kuljeskellen pitkin Frognerin ja Majorstuenin kaupunginosien katuja. Näistä tulee lähinnä mieleen Eira, Kaivopuisto ja Ullanlinna. Kauniita empiretyylisiä (vai uusklassisia?) rakennuksia ja useiden maiden lähetystöjä myös.

No siinä se häälahja nyt keikkuu olalla. Ja ihan vaan siksi, että on kai trendikästä, ettei kengät ja laukku ole samaa sävyä, laitoin mustat saappaat. Heh.

Vestkanttorgetilla on aina lauantaisin antiikki-/käytetyn tavaran markkinat, joita on pidetty jo vuodesta 1989. Ja mitäs siellä poikien takana mahdetaankaan paistella...? No niitä vohveleita tietenkin!Frognerparkenissa on mahtavan iso leikkipaikka, Frognerborgen, mutta etenkin lauantaisin paikka on erittäin suosittu ja lapsia on paljon. Vauhtia ja vaarallisia tilanteitakin riittää.

 Suuria kivilinnoja jossain päin Frogneria

Tämä liike sijaitsee suositulla ostoskadulla, Bogstadsveienillä, jossa on useita merkkiliikkeitä toinen toisensa perään. Moods of Norwayn vaatteet sisältävät kai aina jonkun hauskan jipon ja onhan tuo heidän tuotemerkkinsä traktorikin jo itsessään aika hilpeä. Huomatkaa maitotonkat ovistoppareina.

Tässä lompsitaan jo kohti keskustaa St. Hanshaugenin suunnilta, jossa kävimme puiston lisäksi pizzalla Arte Pazzassa. Ihan ok pizzaa norjalaisella mittapuulla mitattuna, mutta vaatimattomasti voin kyllä todeta omassa keittiössämme valmistuvan vähintään kilpailukykyisiä yksilöitä :)

Oikein mukava hääpäivä siitä lopulta tuli näinkin. Eiköhän me ennemmin tai myöhemmin vielä päästä kahdestaankin päivää tai iltaa viettämään.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.