lauantai 12. maaliskuuta 2011

Urbaaniretki

Olipa taas niin mahtava keli, että oli suorastaan pakko lähteä pienelle urbaaniretkelle! Juhokin ihan oma-aloitteisesti totesi, että "mennään retkelle" ja "isi vetää pulkkaa". Eihän siinä sitten muu auttanut kuin pakata eväät mukaan ja suunnata retkelle. Paikaksi valikoitui Sandvikan kupeessa oleva Kalvøya, jossa arvelimme aivan oikein olevan helppoa kulkea myös vaunuilla. Kiersimme saaren ja istuimme kallion päällä penkillä nautiskellen eväsleipiä ja lämmintä mehua. Ei hassumpaa :)

Täydellinen voileipä

Tämän kuksan sain ylioppilaslahjaksi partiolippukunnaltamme ...joskus kauan sitten

Käytiin nakurannallakin

Kotimatkalla päätimme poiketa vielä kahvilla Strand-ravintolan leipomo-kahvilassa, koska jonkun lehtijutun perusteella paikka vaikutti varsin mielenkiintoiselta. Kahvila oli näin aurinkoisena päivänä ihan täynnä (ja meillä oli ehkä asteen verran liian reippaat asut noinkin tyylikkääseen paikkaan), joten otimme baakkelsit mukaan ja menimme nauttimaan kahvit omalle terassille. Kahvila sekä bistrotyyppinen ravintola ovat varmasti kuitenkin uusintakäynnin arvoiset.


Oli hyvät baakkelsit :)

Mukavan päivän kruunasi illalliseksi syömämme kaalikääryleet, jotka Tomi omin pikku kätösin väänsi viime kesänä pakasteeseen. Kaalikääryleiden tekemisestä onkin tullut isältä pojalle periytynyt jokakesäinen traditio. Viime kesänä kääryleitä syntyi 120 kappaletta.

Lautaselle olisi ehdottomasti kuulunut myös itse tehtyä maustekurkkua, mutta ne on jo tähän aikaan vuodesta syöty parempiin suihin


Onnistuneeseen päivään ei lopulta tarvita kuin kiireetöntä yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja auringonpaistetta :) Ja niitä kaikkia oli tänään rutkasti tarjolla. Paras päivä ikinä! (Joku saattoi hoksata, että meillä on viime aikoina kuunneltu ja katseltu jatkuvalla syötöllä Herra Heinämäen lato-orkesteria...)

4 kommenttia:

 1. I must say that you are all looking very well. It must be all that great food that you are cooking / conjouring up. Certainly agrees with you.
  This Blog is a great way for us to see how you and yours are growing!!!
  Our trip to Norway is still in the planning stages. Although we have not booked we will arrive in Bergen 4th September and depart from Oslo 13th September. Be in touch

  VastaaPoista
 2. Me kerran kesällä oltiin Kalvøyalla ja katsottiin, että sieltä löytyy luontopolkukin "natursti". Sitten siellä luontopolkurannalla luettiin kylttiä vähän tarkemmin ja tajuttiin, että oli tainnut tulla lukihärö. Nakuja ei kyllä näkynyt.

  VastaaPoista
 3. Miten meillä saattoikin käydä niin surkea tuuri säiden puolesta! On kyllä pakko tulla uudestaan. Kiitos kuitenkin viime viikosta!

  VastaaPoista
 4. Ken&Jen: thanks, we are also feeling very well :)

  Teresa: varokaa nyt sitten myös Bygdøylla, ettette erehdy luulemaan yhtä rantaa Havaijin pääkaupungiksi :)

  Heli: niinpä! Tosin viime kesäkin oli täällä kelien puolesta aika surkea, ainakin Suomeen verrattuna.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.