sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Terveisiä mansikkamaalta

Oma maa mansikka, muu maa mustikka. Näköjään suomalaisten sananlaskujen siteeraus jatkuu. Tosin kyllä mulle maistuu ihan nuo molemmat marjat. Suomessa on kiva käydä ja tavata sukua ja ystäviä (sekä seota ruokakaupoissa), mutta tällä hetkellä koti on Norjassa ja toki tänne oli myös kiva palata. Olimme siis pikkupoikien kanssa vajaan viikon Helsingissä. Juho oli innoissaan, kun sai olla monta päivää serkkujensa, kummitätinsä ja pari päivää mummunkin kanssa. Äiti taas oli edellä mainittujen lisäksi innoissaan, kun pääsi ihmettelemään Stokkan Herkkuun kaikkia ihania ruokia. Totesinkin, että kantaisin siihen kauppaan luultavasti pienen omaisuuden, jos asuisimme Helsingissä. Kivaa oli myös tavata pitkästä aikaa ystäviäni lapsineen ja onnistuimme jopa parina päivänä hieman shoppailemaankin poikien kanssa. Norjaan matkasi Rukkan kurarukkasten lisäksi myös koivusokeria ja Åbyn kartanon kuminanäkkäriä. Niin ja käytiinhän me myös Sea Lifessa ihastelemassa kaikenkirjavia kaloja ja muita mereneläviä. Juhon mielestä tosin isoimmat kalat olivat hieman pelottavia.

Matkat menivät poikien kanssa ihan uskomattoman hienosti. Menomatkalla sain ottaa Lassen turvakaukalon koneeseen saakka ja se kyllä helpotti toimimista niin kentällä kuin itse koneessakin. Kerrankin oli kädet vapaina lennon aikana :) Juho viihtyi kokeneena matkaajana rusinoiden, pähkinöiden ja tarrakirjojen seurassa. Paluumatkalle osui check in -tiskille nuori virkailija, joka ei ilmeisesti uskaltanut yhtään joustaa ohjeistuksista ja jouduimme pakkaamaan myös turvakaukalon ruumaan. Onneksi olin varmuuden vuoksi pakannut kantorepun käsimatkatavaroihin, joten kädet eivät loppuneet kesken kentällä. Tosin, jos vielä matkustan poikien kanssa yksin ennen kuin Lasse oppii istumaan tai seisomaan, saatan varmuuden vuoksi hankkia myös Lasselle istumapaikan, jolloin turvakaukalon saa varmasti ottaa koneeseen. Stressasin etukäteen jonkin verran tuota reissua, mutta kaikki sujui kuin elokuvissa. Varmasti tilannetta auttoi se, että olin varannut rutkasti aikaa, jolloin ei tullut kiire, stressi ja hiki vaan pysyimme kaikki hyvällä tuulella koko reissun ajan.


Koneessa herkuteltiin myös sipseillä

Lasselle riitti pehmonalle
NemokalojaPäivät olivat täynnä ohjelmaa, joten silloin piti huilata, kun tilaisuus tarjoutui
Muumihahmoja kotiinviemisiksi
Seuraavaksi polkaistaan käyntiin terassikausi Suomesta saapuneiden kummisetien kanssa. Leppoisaa sunnuntain jatkoa kaikille!

3 kommenttia:

  1. Mahtavaa että lentomatkat sujuivat hienosti! Apuakin onneksi yleensä saa kun vain osaa ja uskaltaa sitä pyytää. Kerran jouduin käyttämään esikoista vessassa kaksi(!) kertaa Oslo-Helsinki välillä, joten lentoemot ystävällisesti pitelivät vauvaa sillä aikaa.

    VastaaPoista
  2. Juu, Lasse pääsi kanssamatkustajan syliin vessareissun ajaksi sekä turvatarkastussedän syliin kentällä, kun ei enää omat kädet riittäneet :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.