tiistai 15. maaliskuuta 2011

Lits läts

Meinasin laittaa otsikoksi "kevät keikkuen tulevi", mutta tutkittuani, mitä tuo sanonta oikeasti tarkoittaa, tulinkin toisiin aatoksiin. Koko sanonta kuuluu: Kevät keikkuen tulevi, suvi suuta vääristääpi. Tällä on siis jotain tekemistä keväisen keripukin ja yleiskunnon heikkenemisen kanssa, jolloin kulkukin muuttuu keikkuvaksi hoiperteluksi eli ei kuulosta kovin positiiviselta sanonnalta :) Kevään tulo sen sijaan ON positiivinen asia!

Juho pääsi eilen päiväkodissa kuralätäkköleikkien makuun ja kotiinviemisinä odottelikin hoitotätien ystävällisesti muovipussiin pakkaama talvihaalari. Nyt taisi alkaa kumihaalarikausi.


Eilen kyllä olikin ihanan keväinen päivä ja auringon paistaessa teinkin ex tempore retken Oslon puolelle. Alla pari kuvaa tuolta retkeltä.

Reittini kulki kuninkaanlinnan ohi ja linnanpuiston läpi kahville sekä tutustumaan Litteraturhusetiin. Sinne voisi joskus mennä uudestaan molempien poikien kanssa, koska Juhon ikäisille näyttäisi olevan ohjelmaa sekä kivannäköinen leikki- ja lukupaikka.

Jahans, nyt onkin aika lähteä katsomaan, missä kunnossa Juhon haalari tänään kotiutuu :)


3 kommenttia:

 1. Eikö tarhassa pueta kurahousuja haalareiden päälle...?

  Täällä tuntuvat laittavan kurikset päälle heti, jos pihalla on tilkkakaan vettä. Haalari pysyy hyvänä ja ruskeaksi menneet kurahousut huuhdellaan ja laitetaan kuivumaan seuraavaa kertaa varten.

  VastaaPoista
 2. Hmm, kyllä ne kai välillä laittavat, mutta nyt ei jostain syystä olleet näin tehneet. Juholla on onneksi sellainen villavuorillinen kumihaalari, jolla voi mielin määrin pyöriä lätäköissä.

  VastaaPoista
 3. Helsingissä tuntuu olevan useampi mikroilmasto, joista yksi juuri tarhan pihalla. Sellanen kumihaalari on varmasti kätevä, mutta jos osuukin kuiva ja aurinkoinen keli, on varmaan myös hiostava...? Kahta haalaria en viitti tunkea sinne Saiman lokeroon (ei luultavasti edes mahtuis), joten kurahousut on hyvä kompromissi, kun voivat sitten laittaa ne tai olla laittamatta. Useinkin on nimittäin aamupäiväulkoilussa täysin eri ilma kuin iltapäivällä, saati sitten kotipihassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.