perjantai 11. maaliskuuta 2011

Maalaiskananpoika

Kaupasta tarttui mukaan pari isoa maalaiskananpojan rintaleikettä. Olen jo aiemminkin katsellut maalaiskananpoikia kaupassa sillä silmällä, että ne pitäisi ottaa testiin. Että onko ne sitten maistuvampia kuin normibroilerit. No, ei mielestäni olleet, valitettavasti. Seuraavaksi nappaan testiin luomumaalaiskananpojan. Jos ei sekään maistu miltään niin sitten saatan lopettaa broilerin syönnin kokonaan.

Mutta se ruoka siis, joka oli kyllä joka tapauksessa ihan hyvää, vaikkei kananpoika tajuntaa räjäyttänytkään.

Timjami-paprikabroileri (Maku-lehti 2/2009)

4 annosta

1 kg broilerin rintaleikkeitä

Maustevoi
50 g voita
100 g grillattuja paprikoita (pakaste) (kuutioituna)
1 kpl valkosipulinkynttä (murskattuna)
1/2 dl tuoretta timjamia (silputtuna)
2 rkl hunajaa
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 tl suolaa
1/4 tl chilijauhetta

Pinnalle
1 kpl sitruunaa (viipaloituna)
2 rkl tuoretta timjamia

Kuivaa broilerileikkeet talouspaperiin. Vedä terävällä veitsellä syviä vinoviiltoja broilerin lihaan. Siirrä palat voideltuun uunivuokaan. Sekoita maustevoin ainekset ja painele sitä viiltoihin. Nosta broileripaloille sitruunaviipaleita ja timjaminoksia. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele broilerileikkeitä välillä vuokaan kertyneellä liemellä.

Broilerin seuraksi tein risottoa, johon laitoin parmesanin lisäksi hieman myös pecorinoa ja vuohenjuustoa sekä broilerista jäljelle jääneet timjamit. Hyvän perusrisoton ohje löytyy vaikka täältä.


Maistuvaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.