Mutta se ruoka siis, joka oli kyllä joka tapauksessa ihan hyvää, vaikkei kananpoika tajuntaa räjäyttänytkään.
Timjami-paprikabroileri (Maku-lehti 2/2009)
4 annosta
1 kg broilerin rintaleikkeitä
Maustevoi
50 g voita
100 g grillattuja paprikoita (pakaste) (kuutioituna)
1 kpl valkosipulinkynttä (murskattuna)
1/2 dl tuoretta timjamia (silputtuna)
2 rkl hunajaa
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 tl suolaa
1/4 tl chilijauhetta
Pinnalle
1 kpl sitruunaa (viipaloituna)
2 rkl tuoretta timjamia
Kuivaa broilerileikkeet talouspaperiin. Vedä terävällä veitsellä syviä vinoviiltoja broilerin lihaan. Siirrä palat voideltuun uunivuokaan. Sekoita maustevoin ainekset ja painele sitä viiltoihin. Nosta broileripaloille sitruunaviipaleita ja timjaminoksia. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele broilerileikkeitä välillä vuokaan kertyneellä liemellä.
Broilerin seuraksi tein risottoa, johon laitoin parmesanin lisäksi hieman myös pecorinoa ja vuohenjuustoa sekä broilerista jäljelle jääneet timjamit. Hyvän perusrisoton ohje löytyy vaikka täältä.
Maistuvaa viikonloppua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.