maanantai 16. heinäkuuta 2012

Vähemmän on enemmän



Viikonlopun jäljiltä jääkaapin sisältö oli melko laihanlainen (tai ainakin kovin sekalainen), joten ajattelin pyöräyttää lounaaksi pyttipannuhenkisen pastan. Kasasin keittiösaarekkeelle broileria, sipulia, parsakaalia, tomaattimurskaa, fetaa, valkosipulia ja varmaan jotain muutakin, kunnes pysähdyin hetkeksi miettimään lounasta vielä toiseenkin kertaan. Mitäs, jos en tunkisikaan sen seitsemää sorttia sekaisin, jolloin oikeastaan mikään ei maistu miltään, vaan yksinkertaistaisin ja valitsisin vain muutaman aineksen. Alan ehkä vähitellen päästä jyvälle tästä ajatuksesta, että vähemmän voi tosiaan olla enemmän. Ja niinpä syntyi simppeli ja nopea, kesäinen lounaspasta.

Spaghettia ja sitruunapestoa

pastaa (nauhapastaa tai mitä nyt sattuu löytymään)

noin yhden sitruunan mehu
hieman raastettua sitruunankuorta
loraus oliiviöljyä (ehkä pari ruokalusikallista)
valkosipulin kynsi
kourallinen basilikanlehtiä
noin 50 g parmesania
suolaa, mustapippuria

kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä
kourallinen herneitä
pieni pala fetajuustoa / vuohenjuustoa

Keitä pasta kypsäksi ja tee sillä välin sitruunapesto. Pesto syntyy helpoiten monitoimikoneessa, jolloin kaikki ainekset voi mitata suoraan leikkurikulhoon ja surauttaa tahnaksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Valuta pasta, lisää joukkoon pesto ja herneet. Annostele lautasille ja lisää päälle pinjansiemenet sekä murusteltu feta- tai vuohenjuusto.

Ja nyt tämä porukka lähtee pyörällä leikkipuiston kautta kauppaan hankkimaan tuonne jääkaappiin jotain täydennystä. Äiti polkee ja pojat istuvat peräkärryssä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.