sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Pitkin poikin vuonoa

Viikonlopun teemana on ollut pitkälti Oslonvuono. Lauantaina kävimme Juhon ja hänen lempiserkkunsa kanssa perinteisellä turistiristeilyllä, jollaiselle en vielä ollut päässytkään. Risteilimme parin tunnin ajan ympäri Oslonvuonoa isolla, vanhalla purjealuksella (moottorin voimin tosin) ja näimme rannan tärkeimmät nähtävyydet.

Oslon ylpeys, oopperatalo, tuli nyt nähtyä mereltäkin päin.
 


Uimamajoja Nesoddenissa. Jos oikein kuulin selostuksesta, niin nämä on rakennettu aikana, jolloin ei ollut sallittua esiintyä alastomana ja niinpä näistä uimamajoista pystyi pulahtamaan omista rappusista huomaamatta veteen. Saattoi jopa olla niin, että aikoinaan rappuset rakennettiin suoraan majan pohjasta mereen. Näitä uimamajoja oli vieri vieressä kymmenittäin tällä rannalla. Jos en jo olisi naimisissa, voisin harkita avioituvani tässä viehättävässä (entisessä) majakassa Bygdøyn edustalla. Paikan nimi on Dyna fyr ja on kuulemma erittäin suosittu hääpaikka. Täällä järjestetään toki myös muita yksityistilaisuuksia, mutta muuten paikka ei valitettavasti ole yleisölle avoinna.

Jollakin kalastajalla on näköjään pokkaa erottua joukosta :)

Ihan suositeltava tapa viettää pari tuntia aurinkoisessa säässä Oslon edustalla. Ja tulipahan nyt tämäkin kohta suoritettua :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.