maanantai 18. kesäkuuta 2012

Lomaterveiset

Suomessa siis ollaan, nyt jo viidettä päivää. Poikkeuksellisesti sääkin on ollut ihan suotuisa ja Suomessa tuntuukin jotenkin kesäisemmältä kuin Oslon seudulla sieltä lähtiessämme.

Viivyimme tullessamme tosiaan yhden yön verran Helsingissäkin ja kävin poikien kanssa katsastamassa Taste of Helsinki -ruokatapahtuman. Kuvasatoa tapahtumasta ei juuri ole, sillä kädet loppuivat yksinkertaisesti kesken. Yhdessä kädessä oli viinilasi, toisessa lautanen ja ...öö... kolmannessa lastenrattaat. Tapahtuma oli kuitenkin oikein mukava ja luultavasti ilman lapsia ja aikataulua kokemus olisi ollut vieläkin mahtavampi. Sain kuitenkin maistella erinomaisia ruoka-annoksia muutamista sellaisista ravintoloista, joissa olen halunnutkin vierailla ja joihin haluan nyt entistäkin enemmän mennä aterioimaan. Ehkäpä vielä tämän Suomen loman aikana ehdimme edes johonkin kiinnostavaan ravintolaan nautiskelemaan.

Houkuttelin Juhon mukaan tapahtumaan lupaamalla jäätelöä. Onneksi festarialueella oli HerrgårdsGlassin myyntikoju, josta pojat saivat erinomaista jäätelöä maisteltavakseen.

Helsingistä jatkoimme matkaamme junalla Pohjois-Hämeeseen ja jälleen kerran olin tyytyväinen, että junassa on perhehytti ja meillä paikat siihen. Vaikka junissa on leikkivaunukin, on meno siellä välillä vähän turhankin reipasta, joten perhehytissä voi hieman rauhoittua.


Järvivesi on vielä aika kylmää, mutta eipä se tuntunut lapsia haittaavan. Rantavedessä on jo kahlailtu (ja istuttu) ja saunan jälkeen varmaankin myös uidaan.

Lomaohjelmaan on tähän mennessä sisältynyt myös poikien serkkutytön rippijuhlat. Lassen kanssa emme  osallistuneet itse konfirmaatioon, mutta Juho jaksoi hienosti istua kirkossa mummun ja serkkujen kanssa.

Konfirmaatio-ohjelmat muuttuivat lopulta lennokeiksi, joita testailtiin kirkonpihalla. 
Hyvinhän täällä siis lomailu sujuu! Juhannukseksi saamme lomaseuraksemme myös isin, jolla kuulemma on jo kovin tylsää kotona yksinään :) Uskoisko...

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.