tiistai 12. kesäkuuta 2012

Munia ja makkaraa eli lisää pastaa

Ihan alkuun täytyy hehkuttaa; voitin liput Taste of Helsinki -tapahtumaan :) En koskaan voita mitään, joten tämä voitto oli kyllä aivan mahtava yllätys! Olin joka tapauksessa suunnitellut meneväni noille ruokafestareille, kun ihan sattumalta olen Helsingissä noin puolitoista päivää juuri sopivasti samaan aikaan tämän tapahtuman kanssa. Hyvä ajoitus, kerrankin!

Ja sitten siihen pastaohjeeseen. Tämäkin on peräisin siitä samasta Jamie Italiassa -kirjasta. Oli niin hyvä pasta, että tätä syödään meillä tänään jo toistamiseen kuukauden sisään. Muutenkin tällä hetkellä makuhermoon iskee ruuat, joissa on sitruunan kuorta :)



Linguine alla carbonara di salciccia (eli Makkaraa carbonara)

4 lihaisaa (italialaista) raakamakkaraa
oliiviöljyä
4 pancetta- tai pekoniviipaletta hienonnettuna
450 g linguinea
4 suurta (luomu)keltuaista
1 dl kuohukermaa
100 g vastaraastettua parmesaania
1 sitruunan raastettu kuori
1 hienonnettu silopersiljanoksa
neitsytoliiviöljyä

Leikkaa terävällä veitsellä makkarankuoret halki ja irrota sisus. Pyörittele kostutetuin käsin makkaramassasta pieniä, noin marmorikuulan kokoisia pyöryköitä ja pane ne odottamaan.
Kuumenna paistinpannu ja lorauta siihen reilusti oliiviöljyä. Paista makkarapallot varovasti joka puolelta kullanruskeiksi. Lisää sitten joukkoon pancetta- tai pekonipalat ja jatka paistamista pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Kuumenna suolalla maustettu vesi kattilassa kiehuvaksi ja keitä siinä linguine pakkauksen ohjeen mukaan.
Pane keltuaiset, kerma, puolet parmesaanista, raastettu sitruunankuori sekä persilja suureen kulhoon ja vatkaa sekaisin. Valuta kypsä pasta siivilässä, mutta ota vähän keitinvettä talteen. Sekoita pasta välittömästi keltuais-kermaseokseen. Lisää joukkoon kuumat makkarapallot ja sekoita kaikki aineet keskenään. Kuuma pasta kypsentää munan sopivan herkulliseksi niin, että se hyytyy osittain, mutta ei aivan kokonaan. Kastikkeen pitää olla pehmeää. Jos linguinet tarttuvat toisiinsa, lisää joukkoon muutama lusikallinen keitinvettä, jolloin ne irtoavat ja kastike kostuu. Ripottele päälle loput juustoraasteesta, mausta tarvittaessa ja valuta pinnalle vähän neitsytoliiviöljyä. Syö heti!

Ja kun makkara-aiheeseen päästiin, niin laitan loppuun vielä "tarjoiluehdotuksen" bratwurstista. Siitäkin huolimatta, että kuva on ehkä aavistuksen härskin näköinen.


Turun Keskiaikaisilla markkinoilla on bratwurstit tarjoiltu kaalinlehteen käärittyinä ja itsekin usein syön bratwurstini näin. Siis silloin harvoin, kun kyseistä makkaraa syön. Jos joisin olutta, niin uskoisin sen sopivan tähän yhdistelmään oikein hyvin. Testatkaapa vaikka juhannuksena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.