maanantai 4. kesäkuuta 2012

Pastaa!

Lupasin jo ennen Italian matkaamme lisätä tänne pari hyvää pastaohjetta, joten lunastetaanpa tuo lupaus nyt ensimmäisellä ohjeella:) Itse asiassa ei muuten olla taidettu mitään pastaruokaa syödäkään tuon reissun jälkeen, sillä pastakiintiö taisi hetkellisesti hieman tulla täyteen. Tässä kuitenkin loistava ohje, jos pastakiintiössä on vielä tilaa. Ohje on peräisin Jamie Italiassa -kirjasta.

Spaghetti con gamberetti e rucola (Spagettia, katkarapuja ja rucolaa)
4 annosta

450g spagettia
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
neitsytoliiviöljyä
2 kuorittua valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 kuivattua punaista chiliä rouheena
400 g kuorittuja raakoja katkarapuja (käytin tuoreita ja keitettyjä, jotka kuorin itse)
1 pieni lasillinen valkoviiniä
6 aurinkokuivattua tomaattia (soseuta monitoimikoneessa)
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 kourallista rucolaa (revi tarvittaessa)

Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi suuressa kattilassa, lisää joukkoon spagetti ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna sillä aikaa 3 lorausta neitsytoliiviöljyä suuressa paistinpannussa ja sekoita öljyn joukkoon valkosipuli ja chili. Lisää katkaravut, kun valkosipuli alkaa saada väriä, ja paista niitä noin minuutti. Kaada päälle valkoviini sekä soseutetut aurinkokuivatut tomaatit ja anna hautua pari minuuttia. Valuta kypsä pasta lävikössä, mutta ota vähän keitinvettä talteen. Sekoita spagetti kastikkeen joukkoon, purista mausteeksi sitruunamehu ja lisää joukkoon puolet rucolasta sekä vähän keitinvettä, jos haluat ohentaa kastiketta. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen ja maun mukaan. Jaa ruoka neljälle pastalautaselle ja ripottele päälle raastettu sitruunankuori sekä loput rucolanlehdet.






1 kommentti:

  1. Oi oi, hyvältä kuulostaa. Nyt kun osaisi itse vielä tehdä tuon spagetin :) Mutta kokeiluun lähtee kuitenkin, kunhan pääsee omaan keittiöön!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.