perjantai 2. syyskuuta 2011

Iltalenkki


Lähdimme eilen iltapäivällä "ihan vaan nopeasti" katsomaan maisemia Kongens utsiktilla naapurikunnassa Holessa. Näköalapaikka on yli 400 metrin korkeudella merenpinnasta ja vaikka suurimman osan matkasta taitoimme autolla (Kleivstualle saakka), jäi kävellenkin kivuttavaa vielä 1,5 km ja korkeuseroa 80 metriä eli keskimääräisen suomalaisen laskettelurinteen verran. Jälkikäteen tohdin Tomille myöntää, että matkan pituus ja rankkuus pääsivät ehkä vähän yllättämään. Minä kun olin etukäteen todennut, että käydään vaan nopeasti tsekkaamassa tuo paikka, eikä se nyt mikään pitkä lenkki ole. Toki lisäpainot (=pojat) molemmilla sekä erittäin kivikkoinen ja viime päivien sateista liukas polku lisäsivät myös hieman vaikeuskerrointa. Mutta olipa tuo hikinen iltalenkki kuitenkin tekemisen arvoinen :)
Nämä kaksi kuvaa on otettu autotien varrelta matkalla Kleivstualle. Sää oli vielä mukavan aurinkoinen tuossa vaiheessa.

Perillä näköalapaikalla (ja hölmö ilme...) Taustalla näkyy jo uhkaavat sadepilvet tunturien päällä. Popsimme pikaisesti eväämme ja harpoimme takaisin autolle.

Reppu edessä ja takana. Sade alkoi juuri, kun pääsimme takaisin autolle. Melko täydellinen ajoitus!

Holen kuntahan on valitettavasti tunnettu myös siksi, että Utøyan saari sijaitsee siellä. Itse asiassa ihan tuossa kuvissakin näkyvässä vuonossa. Ajoreittimme kulki ihan rannan tuntumassa ja niinpä mekin näimme tuon saaren omin silmin. Menomatkalla auringon vielä paistaessa siniseltä taivaalta, näytti vuono niin idylliseltä, että tuntui ihan absurdilta, että siellä on voinut tapahtua jotain niin kamalaa. Toki teot tuntuvat kamalilta, vaikka ne olisivat sattuneet ankeammissakin maisemissa, mutta jotenkin kontrasti vaan tuntui ihan käsittämättömältä. 


 Paluumatkalla pysähdyimme ottamaan kuvan tien varren muistopaikalta. Utøya näkyy taustalla.

Onneksi tässä maassa riittää kaunista katseltavaa yllin kyllin, joten keskitytään mieluummin niihin. Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.