maanantai 2. toukokuuta 2011

Erilainen vappu

Norjassa ei vappua varsinaisesti vietetä. Tai jos juhlitaan, niin vappu on ymmärtääkseni enemmänkin työväen juhla punasävytteisine puheineen kuin karnevaalihenkinen riemujuhla. Tuota karnevaalihenkeä on sitten tarjolla parin viikon päästä Norjan kansallispäivänä.

Vappuaattona toki juhlimme, mutta emme niinkään vappua vaan Juhon 3-vuotiasta kaveria. Kiitos vielä tätäkin kautta kivoista kekkereistä :) Vappupäivänä suuntasimme Bogstad Gårdiin, jossa on aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina avoimet ovet ja kotieläimiä pääsee navettaan ihmettelemään ihan kosketusetäisyydeltä. Juho tosin olisi mennyt lampaiden karsinaan saakka, kun kerran mummulassakin sinne voi mennä...

Nuorimmat karitsat olivat ilmeisesti ihan muutamien päivien ikäisiä. Suloisia lambeja :)

Pekonit eikun siis possut nukkuivat hauskasti lusikassa.

Minä, Lasse ja Hereford. Tai sellaiseksi minä sen maatalon tyttönä veikkasin :) Saattoi kyllä mennä ihan pieleenkin. Navettakäynnin lisäksi testasimme hevosvaunukyytiä eli Juhon sanoin istuttiin hevosen peräkärryssä. Eikä kuskisedällä ollutkaan rattia.

Kotona söimme kevään ensimmäiset parsat. Tällä kertaa voilla ja kananmunalla, koska hollandaise-kastikkeelle kävi vähän huonosti. Ei siitä sitten enempää.




Hyvin maistui pienelle herkkusuullekin. Loppui jopa kesken.

Alla on kuva ja ohje tämäniltaisesta pastasta. Ajattelinpa laittaa sen muistutukseksi itsellenikin, kun taas joskus pähkäilen, mitä ruokaa sitä perheelle vääntäisi.

Tämän ehdin nappaamaan just, ennen kuin kameran akku loppui.

Sieni-kinkkupasta

pastaa (penneä tai jotain isoa simpukkapastaa tms.)
herkkusieniä noin rasiallinen
pieni nokare voita
kinkkua noin 150 g
pieni sipuli
pieni nuppu parsakaalia
homejuustoa pieni köntti
kermaa (ehkä noin 1,5dl)
timjamia
mustapippuria

Viipaloi herkkusienet ja paista niitä ensin hetki kuivalla pannulla, jotta enimmät nesteet irtoavat. Lisää voi pannulle ja lisää sipulisilppu. Kuullota hetki. Lisää kinkkusilppu ja kevyesti höyrytetyt, suupaloiksi pilkotut parsakaalin palat. Lorauta kerma sekaan ja keitä hetki kasaan. Lisää timjami ja homejuusto. Ei kannata vetää överiksi homejuuston kanssa, ettei se peitä kaikkea allensa. Mausta mustapippurilla ja sekoita keitetyn pastan joukkoon. Annoksen päälle voi vielä raastaa parmesania. Hyvää, helppoa ja ennen kaikkea nopeaa.

1 kommentti:

  1. Tutunoloinen ja yleinen pasta meilläpäin...

    Kata ja Johanna

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.