perjantai 27. toukokuuta 2011

Savua pussista

Kävin eilen ruokakaupassa tarkoituksenani ostaa maitoa, mutta mukaan tarttuikin kalatiskistä myös kokonainen Hardangerin taimen. Päätin testata siihen Suomesta hankittua savustuspussia.
Norjasta en ole savukalaa löytänyt kuin vakuumipaketista, joten jälleen piti nähdä hieman vaivaa saadakseen haluamaansa ruokaa (vrt. karjalanpiirakkaprojekti). Kyllähän tuolla savustuspussilla jonkinlainen savuaromi kalaan tuli, mutta jatkossa lienee parasta savustaa kalafileitä eikä kokonaista kalaa, jos vaikka savun maku silloin tarttuisi vahvempana. Pro-savustaja tietenkin hankkisi oikean savustuspöntön, mutta ihan niin paljon meillä tuskin savustellaan.

Lautasella oli myös tuoreita katkarapuja, jotka tosiaan kyllä olivat pakasteversioita maistuvampia.

Raparperit olivat reissumme aikana kasvaneet aivan valtaviksi, joten niistä oli ihan pakko kehitellä jotain ruokaa. Ajatuksissa oli ensin pannacotta jonkinlaisella raparperihillokkeella. Pannacottan hyytyminen olisi kuitenkin vienyt liikaa aikaa, joten päädyin kokeilemaan perinteistä kerroskiisseliä. Maitokiisseliä alla ja raparperikiisseliä päällä. Ihan hyvää, mutta ei nyt ihan pannacottan veroista kuitenkaan :)
Näillä eväillä kohti viikonloppua! Meillä on tiedossa ainakin paloasemavierailu ja mahdollisesti myös maatilaretki.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.