sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Äidin juhlaviikonloppu

Vaikka Norjassa ei äitienpäivää toukokuun toisena sunnuntaina vietetäkään, juhlimme me äitiä (siis minua, heh!) ihan suomalaisen kalenterin mukaisesti. Juhlaa riitti jopa kolmelle päivälle, tosin hieman nurinkurisessa järjestyksessä.


Perjantaina pojat tarjoilivat äidille rauhaisan kakkukahvihetken Strandin terassilla. Meiltä on tuonne aiemminkin mainitsemaani mainioon kahvila-ravintolaan noin 5 km ja pojathan simahtivat sopivasti kävelymatkan aikana vaunuihin. Sisarusrattaat olivat lainassa ystävältäni, mutta nyt on kyllä kova polte hankkia itsellekin vastaavat, jotta pääsisin jatkossakin molempien poikien kanssa reippaille lenkeille. Tuo Strand on varsin suositeltava paikka; sijainti rauhallisella paikalla meren rannassa (ai siitäköhän nimikin johtuu...), iso, aurinkoinen terassi ja oman leipomon ihanat kakut, pullat ja etenkin leivät. Ruokakin vaikuttaa lupaavalta, mutta sitä emme vielä ole ehtineet testata. 

Lauantaina oli äitienpäivälounaan/-päivällisen vuoro. Päädyimme tiukan analyysin jälkeen Høvikoddenin Bølgen & Moi -ravintolaan. Ravintola on nykytaiteeseen keskittyneen Henie-Onstad kunstsenterin yhteydessä. Itse museoon (vai taidekeskukseen?) emme kyllä ole vielä tutustuneet, mutta eiköhän sielläkin joku kerta poiketa, kun tuollainen nähtävyys omasta kunnasta löytyy. Ravintola ainakin oli ihan nappivalinta tähän tilanteeseen ja aurinkoisella terassilla oli ihanan kesäinen tunnelma. Äiti tykkäsi :)


Nähtiin me vähän taidettakin tuolla reissulla. Juho tuumasi, että jättibanaanin syömiseen tarvitaan jättiapina. Ja taustalla äiti puskee ei-todellakaan-niin-maastokelpoisia matkarattaita.

Taidekeskus sijaitsee niemennokassa, josta on hienot maisemat Oslonvuonoon ja Sandvikaan. Venelaituritkin ovat muutamassa viikossa täyttyneet vauhdilla.


Onko tämä nyt sitä postmodernia tekotaidetta?


Sunnuntaina oli sitten luonnollisesti aamupalan vuoro. Aamiaiselle suunnattiin Osloon ja muutaman harhalaukauksen jälkeen päädyimme kuninkaanlinnan kupeessa sijaitsevaan Åpent Bakeri -kahvilaan. Oikein hyvä valinta jälleen. Kuva-aineistoa tuolta reissulta ei valitettavasti ole, koska unohdin unenpöpperössä ottaa kameran muistikortin mukaan. Kamera toki oli mukana... Varsin muhkean aamiaisen jälkeen kävimme hieman myös leikkimässä turisteja linnanpihalla. Juho olisi kovasti halunnut mennä sisälle linnaan, joten täytynee joku kerta tehdä ihan erillinen linnaretki. Ainakin kesäaikaan opastettuja kierroksia linnassa on päivittäin.

Oikein onnistunut ja aurinkoinen viikonloppu siis tämäkin. Alkuviikko meneekin pakkailujen merkeissä, sillä kolme meistä lähtee keskiviikkona Suomeen :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos kahvilavinkeistä! Bølgen & Moissa olenkin käynyt terassilla kahvilla, mutta muut paikat ovat vielä kokeilematta. Ei muuten mekään olla käyty siellä Henie-Onstadin keskuksessa vielä sisällä. Kerran yritin, mutta se oli maanantaina kiinni.

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä vaan! Ihan mielelläni testailen muillekin näitä kahviloita :) Meidän täytyy sitten tehdä yhteinen taideretki, jonka päätteeksi tietenkin pitää hieman kahvitella!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.