perjantai 29. huhtikuuta 2011

Pieni iso poika

Tähän aikaan kolme vuotta sitten meitä oli vasta kaksi, mutta kolmas oli jo kovasti tuloillaan seuraamme. Tuntuu, ettei tuosta päivästä ole kuin pieni hetki, mutta silti näihin kolmeen vuoteen on toki mahtunut paljon  tapahtumia. Naurua ja itkua, hyviä ja huonoja päiviä, elämää. Tänään Juho on reipas, kiltti ja iloisen eloisa 3-vuotias isoveli. Kertoilee paljon juttuja (välillä ihan keksittyjäkin), pitää autoista ja kitaroista, Herra Heinämäestä ja Tuomas Veturista, sienistä ja katkaravuista (ja ihan kaikesta muustakin hyvästä ruuasta). Viime aikoina myös norjan kielen ymmärrys ja puhuminen ovat ottaneet ison harppauksen. Päiväkodissa on kivaa ja suomalaiset kaverit ovat erityisen kivoja. Serkut ja isovanhemmat ovat tärkeitä ja heistä puhutaan päivittäin, vaikka välimatkan vuoksi ei niin usein nähdäkään.


Juho 12 päivää


Juho 1-vuotiaana Toscanassa
Juho 2 vuotta
Oli hauska selailla vanhoja kuvia ja huomata, että onpa nuo pojat kyllä aika saman näköisiä saman ikäisinä, vaikka ainakaan omaan silmään eivät tällä hetkellä samalta näytäkään.

Ja tässä päivänsankari syntymäpäiväpaidassaan. Synttäreitä vietettiin jo maanantaina muutamaa päivää etuajassa.


Kitara oli erittäin mieluinen lahja ja sitä onkin soiteltu vähän väliä. Tähän asti kitaraksi on kelvannut niin puukeppi, talouspaperirullan hylsy kuin legorakennelmakin. Jopa paidassa ollutta kitaran kuvaakin on rämpytelty ahkerasti musiikin tahdissa ilmakitara-tyyliin.


Syntymäpäiviä vietettiin aurinkoisessa ja lämpimässä kelissä 7 lapsen ja 8 aikuisen voimalla. Lahjaksi saadut saippuakuplavälineet olivat heti kovassa käytössä. Paketeista löytyi myös uusi hieno nappipaita ja Legolandista hankittu lego-palikan mallinen, nimikoitu (eväs)rasia.

Niin lapset kuin vanhemmatkin tuntuivat viihtyvän ja nauttivan rennosta yhdessäolosta. Tarjoilut olin kattanut sisätiloihin, koska aamupäivällä ilma vaikutti vielä hieman viileältä. Söimme perinorjalaiseen tyyliin aluksi pølse med lompe eli grillimakkaraa perunalättyyn kiedottuna. Varsinaisen synttärikakun korvasi jäätelöstä Tomin loihtima traktorikakku, joka oli kyllä niin hieno, että siirrän mielelläni kakkuvastuun jatkossakin Tomille. Jäätelön lisäksi pöydästä löytyi pizzapaloja, toscapullia, muumikeksejä, popcornia sekä ehkä enemmän aikuisille suunnattu limepiiras eli Key lime pie. Minun mielestäni ainakin onnistuneen rennot kekkerit!Alimpana lähikuvassa siis limettipiiras, joka oli oikein onnistunut ja raikkaan makuinen. Ja kaiken lisäksi helppo tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin odottelemaan. Ohje löytyí uusimmasta Maku-lehdestä ja myös lehden nettisivuilta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.