tiistai 26. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen puuhat

Tänä vuonna saimme kyllä nauttia aivan mahtavan kesäisestä pääsiäisestä. Pääsiäinen on Norjassa aika iso juttu ja valtaosa ottaakin koko pääsiäisviikon lomaa töistä. Virallisia työpäiviä pääsiäisviikolla kun on vain noin 2,5 päivää, joten tokihan tuosta pitkä lomapätkä tuleekin vain muutaman lomapäivän uhrauksella. Tomi oli kyllä alkuviikon töissä ja Juho päiväkodissa, mutta keskiviikosta lähtien lomailimme ihan kotioloissa Tomin vanhempien saavuttua Suomesta vierailulle. Ohjelmassa oli rentoa oleskelua, pihatöitä, hyvää ruokaa ja paljon ulkoilua niin kotipihalla kuin Oslon puolellakin. Vietimme myös Juhon 3-vuotissynttäreitä toisena pääsiäispäivänä, mutta niistä kertoilen sitten ihan erillisessä postauksessa.

Kiirastorstaina kävimme Bygdøyllä kävelyllä. Muutama (hullun)rohkea nähtiin jopa ottamassa aurinkoa bikineissä! Muutenkin tuntuu, että norjalaiset on jotenkin kuumaverisempiä kuin meikäläiset, sillä meillä on aina paljon enemmän vaatetta päällä kuin paikallisilla :) Päiväkodin pihalla ihmettelen usein, kuinka pienet lapset painelee melkein pakkaskelilläkin kädet punaisina ilman hanskoja. Juhoa en kyllä ilman hanskoja ole nähnyt, onneksi. Siis sellaisella ilmalla, jolloin mielestäni ne hanskat käteen kuuluisi...

Bygdøyn rannoilla oli aivan älyttömästi porukkaa piknikillä ja nautiskelemassa lämpimästä kelistä. Pienesti jopa harmitti, ettei me sittenkään pakattu kertakäyttögrilliä ja eväitä mukaan. Ostettiin kuitenkin vohvelikojusta vohvelit ja istuttiin maalle rantautuneen laiturin nokkaan. Sekin oli oikein koselig ja hyggelig. Niin kuin Norjassa tuntuu aika moni asia olevan ;)


Pitkäperjantaina virittelin taas lampaanviulua Mysi Lahtisen hyväksi todetulla ohjeella. Resepti pitää sisällään runsaasti yrttejä ja valkosipulia sekä kahvilla ja kermalla valelua.Pääsiäislauantaina vuorossa oli Frognerparken (tai Vigelandsparken), jossa on Vigelandin patsaiden lisäksi aivan hillittömän kokoinen ja suosittu leikkipaikka Frognerborgen.Oli kyllä varmasti lämpimämpää kuin asustukseni antaa ymmärtää :) Vigelandsparken on kyllä yksi suosikkikohteistani Oslossa ja todella monta kertaa siellä olen jo käynytkin.

Sunnuntaina kohteena oli Østensjøvannet, joka on pieni järvi (no lampi kai ennemminkin) suht lähellä Oslon keskustaa. Alueella pesii paljon vesilintuja ja lammen voi kiertää helppokulkuista hiekkatietä pitkin. Me tosin teimme katastrofin välttämiseksi u-käännöksen kuljettuamme noin kolmasosan reitistä, sillä Lasse ei tuntunut viihtyvän ollenkaan vaunuissaan. Eväiden syöntipaikalla poika olikin sitten ihan hyvällä tuulella, kun pääsi pois vaunuista. Kuvasta muuten näkee hyvin, kuinka meillä on paljon enemmän vaatetta päällä kuin taustan paikallisasukkailla.

Näitä on nyt kaikki paikat piukassa. Raparperit on jo kohtalaisen kokoisia ja puissakin on jo isot lehdet. Kesä lähestyy vauhdilla! Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.