sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Matkan varrelta

Kun nyt kerrankin pakkasin tietokoneen mukaan matkaan, niin laitanpa tunnelmapaloja tulemaan Suomen lomamme alkupäivistä. Samalla testasin Picasan päivityksen mukanaan tuomia muutamia uusia ominaisuuksia kuvankäsittelyssä.

Lentomatka sujui jälleen varsin leppoisasti mm. Muumi-keksejä mussuttaen. Kunhan takataskuista tai hihoista löytyy riittävästi eväitä ja muita viihdykkeitä, sujuvat lentomatkat pientenkin kanssa ihan viihtyisästi.


Tässähän ollaan sitten jo vanhoilla kotikonnuilla fiilistelemässä. Ihana vuorokauden mittainen miniloma kahden kesken! Kiitoksia vielä lastenvahdeille :)



Pääsiäispöydässä oli tietenkin lammasta. Turun Kauppahallista löytyi onneksi vielä kotimaista karitsanpaistia, vaikka olin aiemmin netti-Hesarista lukenut, että kotimainen lampaanliha on kaupoista lähes loppunut. Tälläkin kertaa tein lampaanpaistin Mysi Lahtisen ohjeella. Paljon yrttejä ja valkosipulia ja valeluun kahvia ja kermaa. Yksinkertaisesti hyvää. (En muuten omista yhtään Mysin keittokirjaa ja jostain netin syövereistä tämän ohjeen aikoinaan bongasin. En kuitenkaan tuolta linkin Martta-sivuilta :) )

Jälkkäriksi nautiskeltiin keitettyä kermaa eli panna cottaa marjojen kera. Helppoa ja yksinkertaista sekin, mutta silti niin maistuvaa.

PANNA COTTA
4 hengelle

2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
3 rkl sokeria
vaniljatanko

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kunnes ne pehmenevät. Kiehauta kattilassa kermamaito, sokeri ja vaniljatangosta rapsutetut siemenet sekä vaniljatangon puolikkaat. Poista vaniljatangot ennen liivatteiden lisäämistä. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kermaseokseen. Annostele seos tarjoilukippoihin, esim. juomalaseihin, ja nosta ne hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Tarjoile vaikkapa marjojen kanssa.

Lopuksi vielä kuvasatoa lyhyeltä kävelylenkiltä tältä päivältä. Arvaako kukaan, mistä?







6 kommenttia:

  1. Kaksitornisen kirkon perusteella arvaan, että olitte Vammalassa. Siellä on ihanan keväisen näköinen pääsiäissää :)

    VastaaPoista
  2. Oikein arvattu! Tai siis Sastamala kai lienee ihan prikulleen oikea vastaus. Kelit osuivat kieltämättä ihan kohdilleen, vaikka laukkuja pakatessa hieman hirvittikin Suomen takatalviuutiset.

    VastaaPoista
  3. OI ihanaa Suomenlomaa:) Ja kiva, etta saitte kahdenkeskeista aikaa:) Ihanan kevaista teilla siella etela-Norjassa.. kade!

    VastaaPoista
  4. Suomenloma on toki ihana, mutta olen kyllä tosiaan aika pahanilmanlintu, kun tuntuu kotikonnuilla aina olevan vähän kehnonlainen keli täällä vieraillessamme. Oslon seudulla onkin sitten luultavasti kevät jo aika pitkällä palatessamme.

    VastaaPoista
  5. Tai sitten ei... kun täällä on sillä aikaa ollut kylmä ja satanut luntakin :) Tervetuloa silti takaisin kotiin!

    VastaaPoista
  6. Blaah, tosiaan aika ankealta näyttää yr.no:n mukaan lähiaikojenkin ilmat. Onko muuten yr lyhenne sanasta uvær? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.