keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kevyt iltapala


Kevyt ehkä, jos jättää syömättä tuon pannarin ja kermavaahdon... Joskus kai saa vaihtaa puuron pannariin ja mässäillä oikein kunnolla. Juho katseli tänään Herra Heinämäen lato-orkesterin dvd:tä, jossa laulettiin mumman kropsusta ja niinpä iltapalatoive oli selvä: kropsua piti saada.

Pannukakku syntyi Glorian viidennen ruokakirjan ohjeella nimellä "Maailman mehevin pannukakku". Runsaalla voi- ja sokerimäärällä lienee jotain tekemistä tuon mehevyyden kanssa :)

Maailman mehevin pannukakku

8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna seoksen turvota ainakin puoli tuntia. Paista taikinaa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä uunissa 200 asteessa 30-35 minuuttia.

Huomasitteko sydämellisen mustikan? :)

2 kommenttia:

  1. Ei pannarista tuu epäterveellistä, jos sen tekee rasvattomasta maidosta eikä laita sokeria joukkoon ja laittaa joukkoon vain lorauksen rypsiöljyä. Päälle itse tehtyä marjahilloa tai -survosta. Hyvältä maistuu!

    VastaaPoista
  2. Hmm, no ehkä niinkin. Mieluiten kuitenkin herkuttelen voilla ja sokerilla, mutta vaan harvemmin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.