tiistai 26. heinäkuuta 2011

Oslossa on niin paljon muutakin

Tässä jälleen kuvakertomusta puuhistamme ennen viime perjantaita, perjantaina traagisten tapahtumien aikana sekä niiden jälkeen.

Huono päivä

Kun kerta muutkin lapset kahlasi suihkulähteessä, niin pitihän sinne sitten päästä. Kuvat ovat siis Oslon suosikkipuistostani, Frognerparkenista, jossa vietimme aurinkoista torstaipäivää suomalaisten ystäviemme kanssa.

Tämä laite pumppasi "verta" oman sydämen sykkeen mukaisesti
Perjantaina olimme Oslon pommi-iskun aikaan tekniikkamuseossa eli Norsk Teknisk Museumissa. Iskusta saimme tietää vasta, kun suomalainen kaverimme kysyi tekstiviestillä, olemmeko kunnossa. Viestin jälkeen surffasimme kännyköillä vimmatusti tietoa, mitä Oslossa oikein onkaan tapahtunut. Tapahtumien koko kauheus selvisi kuitenkin vasta myöhemmin illalla kotiin saavuttuamme. 


Tomi ja Juho koittivat saada sisäelimiä mahtumaan mallinuken sisälle. Muutama tais jäädä yli.


Tekniikkamuseossa oli toki myös mm. autoja, lentokoneita ja tämä hieno vanha veturi. Kaiken kaikkiaan monipuolinen, mielenkiintoinen ja hieno museo jopa minun mielestäni :)


Sunnuntain starttasimme perinteisesti hotelliaamiaisella. Siis eikös perinne toki muodostu jo kahdesta perättäisestä kerrasta... Tällä kertaa söimme Holmenkollen Park Hotellissa, joka on osittain upea linnamainen puurakennus Holmenkollenin mahtavissa maisemissa. Ja upea oli myös aamiainen. Totesimme, että tällä kokoonpanolla tällaiset sunnuntaiaamiaiset ovat varmaankin paljon leppoisampia kuin vaikkapa ravintolapäivälliset, sillä kaikki ovat pääsääntöisesti hyvällä tuulella ja virkeitä sekä ruokaa saa nopeasti ja valinnanvaraa riittää. Lassekin viihtyy syöttötuolissaan, kun buffet-pöydästä voi hakea monenlaista murusteltavaa omin käsin syötävää. Suosittelen!

Maanantaina vietettiin koko Norjassa (ja monessa muussakin maassa, Suomi mukaanlukien) hiljainen hetki perjantain tapahtumissa menehtyneiden muistoksi. Itse halusin tuolla hetkellä olla mieluiten luonnon rauhassa ja siksi suuntasimme retkikuntamme Sæteren gårdiin.
Rauhassa saimme kyllä ollakin, sillä paikalla ei aitauksessa olevien pupujen lisäksi näkynyt ketään muita. Matkalla sentään näimme muutaman lenkkeilijän ja pyöräilijän. Mukana olleiden eväiden lisäksi täytimme vatsamme villivadelmilla, joita oli polunvarret piukassa. Matka ei alkuun meinannut edetä lainkaan, kun piti vähän väliä pysähdellä noukkimaan vadelmia parempiin suihin.

Tänään tiistaina uskaltauduin vihdoin lähtemään Oslon keskustaan. Ihmisiä näytti olevan liikkeellä ihan tavalliseen tapaan, eikä katukuva äkkiseltään poikennut aiemmasta. Tarkemmin katsoessa huomasi kuitenkin monen kantavan kukkakimppua tai yksittäistä kukkaa kädessään. Kukat päätyivät todennäköisesti Tuomiokirkon edustalle, joka oli valtavan kukkameren peittämä.
 Eihän näitä katsellessa voinut muuta kuin herkistyä.

Oslon retken päätarkoituksena oli kuitenkin käynti Ekebergin ratsastuskoululla ja kotieläinpuistossa. Kotieläinpuistossa kanat, possut, lampaat ja vasikat käyskentelivät ihan vapaana, joka oli Juhosta melko jännittävää. Ehkä jopa karvan verran pelottavaa. Käsi äidin kädessä antoi kuitenkin sen verran turvaa, että pystyimme eläimiä ihailemaan. Juho on näköjään ilmeisesti iän myötä alkanut hieman pelätä eläimiä, sillä vielä reilu vuosi sitten sama poika viihtyi kovasti lampaiden karsinassa mummulassa.

 Viehkeä vasikka

Lopuksi vielä pari kuvaa ihan kotinurkistakin. Välillä sentään täällä kotonakin piipahdetaan :)

Juholta taisi päästä sammakoita suusta

Ja mitä tekeekään sillä välin Lasse...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.