sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kyl määki Turuus


Kotiinpaluustamme on vierähtänyt jo melkein viikko, mutta vasta nyt ehdin purkamaan kuvia kamerasta ja lisäilemään niitä tänne blogiinkin. Reissumme oli todella onnistunut ja haaveeni kaupunkiloman vietosta ihanassa Suomen Turussa toteutui. Kiersimme turisteina muutamia nähtävyyksiä, kävelimme paljon jokirannassa ja näimme samalla muutamia kulttuuripääkaupunkivuoden teoksia, tapasimme kavereita ja kävimme myös Muumimaailmassa. Juhannustakin pääsimme viettämään perinteisesti mökille veden äärelle. Mitäpä sitä muuta voi onnistuneelta reissulta toivoa.

Perinteisellä Turku-Åbo -risteilyllä. Loman alkupäivinä meitä helli suorastaan helteinen keli, joka muuttui loman kuluessa viileämmäksi ja sateisemmaksi. Sää ei kuitenkaan vaikuttanut millään tavoin lomanviettoomme; onhan sadesuojat ja sateenvarjot keksitty!

Merikeskus Forum Marinumin edessä oli Förin pienoismalli, jossa Juho viihtyi leikkimässä kahteenkin otteeseen.

Myös tämä jättimäinen päivänkakkara löytyi Forum Marinumin edestä. Kukka on yksi lukuisista kulttuuripääkaupungin teoksista.

Jokirannassa puissakin killui laivoja.

Yleisö osana taideteosta :)

Suomalaisia leikkipuistoja tulee Norjassa kyllä ikävä. Tai ylipäänsä lapsille suunnattua runsasta ohjelmatarjontaa. Seikkailupuistossa sattui olemaan sopivasti Seikkisrock heti lomamme ensimmäisenä viikonloppuna ja Juho pääsi näkemään suosikkinsa Herra Heinämäen lato-orkesterin ihan elävänä. Muutenkin viihdyimme Seikkailupuistossa useampaankin otteeseen ja moni muukin leikkipuisto ehdittiin testata. Norjassa leikkipuistoja tuntuu olevan todella harvakseltaan, eikä niissä kokemuksemme mukaan juuri koskaan ole muita lapsia leikkimässä.


Muumimaailmakin on nyt sitten koettu ja kokemus oli oikein positiivinen. Vierailuajankohtamme oli ilmeisesti täysin oikea (eli ennen juhannusta), sillä muuta yleisöä ei ollut mitenkään ahdistavan paljon, mihinkään ei tarvinut jonottaa ja kaikkialle mahtui oikein hyvin. Lisäksi sääkin oli varsin passeli puolipilvinen, eli ei tullut hiki ja tuska.Juhannusta vietimme Uudenkaupungin suunnalla kaverimme vanhempien mökillä tai oikeammin ehkä kesäparatiisissa :) Paikan nimi, Lintukoto, on kyllä oikein osuva. Juhannukseksi ei ennusteiden mukaan pitänyt kovin kaksista keliä olla tiedossa, mutta loppujen lopuksi sää oli kyllä mitä mainioin. Joskus näinkin. Kaksi vuotta sitten vietimme meinaan samassa paikassa juhannusta pipot päässä...
Kesäilta, juhannuskokko, suomalainen luonto, hyvä seura. Iso kiitos kaikille asianosaisille!

Kesänviettomme jatkuu ainakin koko heinäkuun ajan Norjassa. Kesäsuunnitelmiin kuuluu lyhyempiä retkiä lähimaisemissa sekä luultavasti parin päivän mittaiset reissut etelä- ja länsi-Norjaan. Juho pitää ainakin kolmen viikon tauon päiväkodista heinäkuussa, joten keksimme varmasti poikien kanssa jotain pikkuretkiä sillä välin, kun Tomi on töissä. Loppuun vielä yksi kuva tällaiselta pienretkeltä Sauejordetista, jossa kävelyreitti kulkee lammas-, lehmi- ja hevosaitauksen keskellä. Melko hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.