torstai 10. tammikuuta 2013

Saisinko maksaa?

Tänään ruokalistalla oli jauhemaksapihvejä. Ei mitenkään erityisen suunniteltu juttu, mutta kun lähikaupassamme oli hyvännäköistä, paikalla jauhettua naudan maksaa niin siitähän se ajatus sitten lähti.

Jauhemaksapihvit

300 g jauhettua naudan maksaa
200-300 g raastettua (raakaa) perunaa
suolaa
valkopippuria
meiramia
voita paistamiseen

Raasta perunat ja sekoita kaikki ainekset hyvin. Paista pieniä pihvejä voissa, esim. lättypannulla. Tarjoile perunamuusin, puolukkasurvoksen ja kuullotettujen sipulirenkaiden kanssa.

Useimmissa ohjeissa taikinaan lisätään myös kananmuna, mutta oikein hyviä niistä tulee ilmankin. Itse tein ainakin tupla-annoksen ja pakastan ylimääräiset pihvit.

En malta olla kertomatta hauskaa tarinaa jauhemaksapihveihin liittyen. Äitini oli uutena, nuorena maatalon emäntänä valmistanut lähes ensimmäisenä aterianaan jauhemaksapihvejä (tällä samaisella ohjeella) ja ilmeisesti ajatellut viimeistään tällä ruualla vakuuttavansa isäni (ja ehkä anoppinsakin) emännäntaidoillaan. Vasta vuosien päästä isäni oli tunnustanut, ettei oikeastaan liiemmin välitä jauhemaksapihveistä. Aika harvassa ovat ne ruokalajit, jotka eivät isälleni maistuisi, mutta juuri tämä oli yksi niistä ainoista. Emännäntaidot taisivat silti olla aika vakuuttavat, koskapa tapahtuneesta on kohta jo liki 50 vuotta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.