lauantai 3. marraskuuta 2012

Kurpitsajuhlat

Batman ja Robin :)

Vaikka Halloween-juttuja kuuluisi varmaankin vastustaa suomalaiseen perinteeseen kuulumattomina, on minusta kuitenkin ihan hauskaa, että lapset saavat syksyn pimeimpään ajankohtaan yhden hauskan juhlan lisää. Poikien päiväkodissa juhlittiin perjantaina halloweenia naamiaisten merkeissä. Juho halusi olla Batman, Lasselta ei kysytty. Kuopus peri isoveljen lohikäärme/dinosaurusviitan ja asiaankuuluvat monsterisukat.

Suomessa tämä Halloweenin juhlinta on tosin hyvin pientä Norjaan verrattuna. Tai ainakin meidän Norjan naapurustossa panostettiin kurpitsajuhlaan ihan täysillä. Useassa pihassa oli kurpitsalyhtyjä ja muita Halloween-koristeita ja ovellamme kävi lukuisia lapsia keppostelemassa hurjissa asusteissaan. Tänä vuonna ovellamme kävi kaksi pikkuhirviötä, joiden namukorit täydentyivät meillä kurpitsa- ja silmämunasuklailla.

Viime viikonlopun lumet sulivat parin päivän päästä ja nyt on jälleen sellaista kuin loka-marraskuussa yleensäkin on. Märkää ja pimeää. Joulua ja jouluvaloja odotellessa...

Ja valoista aasinsilta kameraan ja valoon. Otin hetken mielijohteesta Tomin järkkärin käteeni ja nappasin sillä kuvan tänään pyöräyttämistäni korvapuusteista. Voi vitsit, kylläpä on kameroissa eroja! Pitänee perehtyä aiheeseen vähän enemmänkin, sillä vaikka en järjestelmäkameran säädöistä juuri mitään ymmärrä niin onhan tämä allaoleva kuva ainakin omasta mielestäni ihan omaa luokkaansa juuri valon suhteen. (Ja ihan vaan huomautuksena, että tuo ylläoleva poikien kuva on ihan tarkoituksella käsitelty kellertäväksi, ikään kuin 60-luvun Batman-hengessä.)


1 kommentti:

  1. Hienot asut pojilla! Kyllä Norjassa todellakin panostetaan kurpitsajuhlaan. Kurpitsat oli oikein loppuneet kaupoista (ainakin meidän lähimmistä) kun ei ajoissa tajuttu ostaa itselle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.