perjantai 25. marraskuuta 2011

Valohoidossa

Oli kyllä todella hyvä idea lähteä viikoksi reissuun juuri marraskuun pimeimpään aikaan. Auringonvalo ja lämpö tulivat tarpeeseen ja akut latautuivat. Oikein hyvä loma siis! Lomakohdevalintakin oli onnistunut ja voimme hyvillä mielin suositella paikkaa muillekin. Eli siis Playa de las Americas ja hotelli Marylanza.

Loma alkakoon!

Olimme varanneet eturivin paikat, joka olikin varsin fiksu veto. Lasse viihtyi osan aikaa jalkatilassa (!) ja muutenkin oli väljempää. Tosin istuivathan nuo veljekset välillä samallakin penkillä ihan sopuisasti. Lennot sujuivat jälleen tosi mallikkaasti ja matkan päätteeksi käytävän toiselta puolelta joku norjalaispariskuntakin ihmetellen ihasteli näitä meidän maailmanmatkaajiamme. Saimme muuten menomatkalla palvelua ihan suomeksi, koska koneessa sattui olemaan suomalainen stuertti. Ei ehkä kovin todennäköistä, jos siis on varannut pakettimatkan Teneriffalle Norjasta.

Näkymä allasalueelle huoneistomme ovelta

Golfkenttä oli suoraan parvekkeemme edessä.

Terassilta pystyi seurailemaan pelaajien avauksia ihan paraatipaikalta. Uskomattomin oli yksikätinen mies, jonka swingi oli vähintään sata kertaa parempi kuin meikäläisen, vaikka minulla sentään on kaikki raajat tallella. Tomillakin oli vakaa aikomus (ja lupa vaimolta!) pelata yksi kierros, mutta niinpä se sitten kuitenkin jäi.

Sää oli oikeastaan koko viikon tällainen puolipilvinen ja lämpöä keskimäärin 23 astetta. Ihan passeli ja riittävä meille. Mennään tonne!Kato, äitin aurinkolasit!

Teimme myös retken saaren pohjoispuolelle Loro Parque -eläinpuistoon. Oikein kiva paikka, josta äidin mieleen jäivät erityisesti miekkavalaat. Niin ja tietenkin ne papukaijat (=loro), jotka pitivät sietämättömän kovaa metakkaa häkeissään...


Kuvat ovat näköjään kovin vesieläinpainotteisia, mutta toki puistossa oli myös mm. gorilloita ja tiikereitä.

Nyt on d-vitamiinivarastot hetkeksi täytetty, joten eiköhän tällä jouluun ja seuraavaan lomaan asti sinnitellä :) Vaikka on tuolla ulkona vaan ankean pimeää...

3 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja ihanan isoja poikia teillä jo on!! Täytyy näyttää noi miekkavalaskuvat Miikalle huomenna. Ihan hitti tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 2. Pääsin tänne Tuulan Turinoiden kautta.Ja ryhdyin lukijaksesi.
  Norjansuomalaisia bloggaajia onkin melko joukko.
  Onpas teillä ollut hieno loma. Minäkin tykkään miekkavalaista. Saan tehdä töitä niiden kanssa.
  Kalastaessani ja työskennellessäni valasoppaana.
  Miekkavalaisiin voi tutustua myös niiden oikeassa elementissään (Minun mielestä) vapaudessa. Valassafarillamme.
  Me Støn kalastajakylän ihmiset haluaisimme Loro Parqueen siirretyn täältä kotoisin olevan nuoren miekkavalastytön Morganin takaisin laumaansa ja vapauteen.
  Täälläs sille olisi tarjolla parempi ja paljon pidempi elämä kuin vesipuiston esiintyjänä ja kieltämättä hienojen elämyksien antajana.
  Sulla on mielenkiintoinen blogi. Tykkään varsinkin ruoka-aiheisista postauksista.

  VastaaPoista
 3. Hei Avletto, kiva kun löysit tänne! Pari kertaa olen sinunkin blogissasi käynyt kurkkimassa.
  Kieltämättä itselläkin oli hieman ristiriitaiset ajatukset tuosta (ja yleisesti muistakin) eläinpuistoista. Että onhan se ihan hullun hommaa, että eläimet on riistetty omista luontaisista elinoloistaan meidän ihmisten pällisteltäviksi. Jotenkin yritin tämän ajatuksen torpata sillä, että tuonkaan eläinpuiston toiminta ei varmasti lopu sillä, että me jätämme siellä käymättä, mutta maksamalla pääsymaksun mahdollistamme eläimille toivottavasti hieman paremmat oltavat vankeudessaan. Ja tiedän kyllä, että jos kaikki ajattelevat näin (kaikista maailman epäkohdista...) niin eihän maailma koskaan muutu paremmaksi. Ei oo helppoo.
  Kävimme muuten vuonna 2002 mieheni kanssa Lofooteilla Andenesissa valassafarilla ja näimmekin silloin komeita kaskelotteja. Olihan tuo safari toki kokemuksena elämyksellisempi kuin valmiissa showssa istuminen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.