sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Viikonloppu kuvina

Musta ja pimeä marraskuu jäi taakse ja marraskuun viimeisen päivän Antti-tuisku (heh...) toi mukanaan lumen, valon ja pakkasen. Sen verran oli raikas talvisää tuon lumimyrskyn myötä, että illalla teki mieli jotain erityisen lämmittävää talviruokaa. Yhtäkkiä muistin, että fondue-patamme on tainnut käydä koskemattomana kääntymässä Norjassa, joten nyt viimeistään se pitää kaivella jostain varaston perukoilta käyttöön. Oli kyllä ihan täydellinen keli juustofonduen syöntiin; tuuli ulisi nurkissa ja lumi pöllysi ulkona. (Kuva vaan on kamalan pimeä, kun ei valo eikä taidot riitä kuvaamiseen.)


Loppuviikon lumimyrsky viimeisteli myös jo hetken aikaa mielessäni kypsyneen ajatuksen auton hankkimisesta. Pystyisin vielä taistelemaan lähes kelissä kuin kelissä pojat päiväkotiin, mutta ihan jo matka Turkuun pelkkien julkisten kulkuneuvojen (eli bussien) varassa on tehty lähes mahdottomaksi. Ja kuulemma bussivuoroja on tarkoitus vielä entisestään karsia. Koita tässä nyt sitten vähentää yksityisautoilua... Lauantaina vietimmekin aamupäivän autokaupassa paria eri automallia vertaillen ja koeajaen. Melko leppoisaa puuhaa parin pojanviikarin kanssa :)

Ai niin, aamulla sai tietenkin kurkistaa jo joulukalenteriinkin. Tonttu oli piilottanut sinne lego-osia ja pikkuisen Hemulin. Ettei vaan olis tonttu hankkinut Lego- ja Muumi-kalenteria ja tyhjentänyt sisällöt tuohon taskukalenteriin...?Lauantai-illalle kehkeytyi melkein huomaamatta jonkinlaiset ex tempore -pikkujoulut, kun maistelimme ystäväperheen kanssa jouluisia herkkuja ja glögiä. Blossan alkoholiton perusglögi maistui ainakin omaan suuhuni varsin hyvältä. Blossan SE glögi odottelee vielä sopivaa korkkaushetkeä kylmiössämme.Nyt voi taas piirtää rastin seinään: minä askartelin! Tai no ainakin kieputin tuollaista narua kynttilöiden ympärille ja kiinnitin niihin adventtinumerot. Ja vieläpä sommittelin vadille käpyjen kera. Tällä menolla kudon vielä ennen pitkää sukkia tai dreijaan savikippoja.
Pojat kaivelivat pulkat esille heti perjantaina ja jatkoivat tänään mäenlaskua. Lounaaksi grillasimme takapihalle viritetyssä nuotiossa makkarat ja tikkupullat.

Lassen päiväunien aikana askartelimme Juhon kanssa lumihiutaleita ikkunaan. Juhon näkemys aiheesta ehkä hieman poikkesi äidin ajatuksesta...


Mukavaa viikon alkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.