tiistai 1. toukokuuta 2012

Viikonloppu Bergenissä

No niin, vihdoin sain selattua Bergenin kuvat läpi ja voin tarjoilla teillekin muutaman räpsäisyn reissultamme. 

Bergen oli tosi hieno! Olin toki ennalta aavistellutkin, että kaupunki on kaunis ja viehättävä, mutta siltikin Bergen taisi ylittää odotukset. Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee tasan vastakkaisella rannalla Oslosta katsoen. Eli siis Norjan länsirannikolla. Bergen on vanha hansakaupunki ja tämä näkyy vahvasti kaupunkikuvassa vielä nykypäivänäkin.


Bryggen satamamakasiinit lienevät Bergenin suosituin nähtävyys. Näissä on tehty jo hansakauppaa aikanaan ja nykyään niissä on monenlaisia vaate-, sisustus- ja lahjatavarakauppoja. Toki tulipalot ja sodat ovat runnoneet näitä rakennuksia, mutta onneksi niitä on kunnostettu ennalleen. Talojen välistä pääsee kapeita kujia pitkin sisäpihoille ja hetken voi luulla tehneensä aikahypyn keskiajalle.Bryggen makasiinien lisäksi myös muualla Bergenissä on upeasti säilytetty vanhoja puutaloja. Kaupungissa oli paljon tällaisia näiden kuvien kaltaisia kapeita kujia, joiden varrella oli viehättäviä taloja rinta rinnan eri väreissä. Minulle suurin elämys reissullamme taisikin olla juuri nämä ihanan pittoreskit kujat. Vuokraamamme asunto oli juurikin tämän kadun varrella, tuosta lyhdyn kohdalta sisäpihalle. Jälleen kerran totesimme, ettei tällä kokoonpanolla kannata mennä hotelliin, vaan ehdottomasti vuokrata vähintään kaksio. Meillä oli nyt pieni kolmio ja maksoimme siitä jopa vähemmän kuin hotellihuoneesta. Valmiin aamiaisen korvasi kyllä omat makuuhuoneet ja isompi elintila.
Juho sai etukäteissyntymäpäivälahjaksi potkulaudan ja se oli kyllä todella näppärä kulkuväline tällaisella kaupunkilomalla. Juho ei ehkä olisi jaksanut kävellä kaupunkia ristiin rastiin, mutta potkuttelemalla matka taittui ihan huomaamatta. Lassella rattaat ja Juholla potkulauta oli siis oikein toimiva kombo.

Jos äiti tykkäsi kapeista kujista, taisi akvaario olla eniten poikien mieleen. Toki vanhempienkin mielestä oli ihan hauskaa katsella värikkäitä kaloja, pingviinejä ja, no, käärmeitäkin ehkä.

Kato, lentokone!Luultavasti lähes jokainen turisti käy Bergenissä myös Fløyfjelletillä, jonne pääsee Fløibanella (köysiratajuna tms.) suoraan Bryggen tuntumasta. Mekin tietenkin kävimme ihailemassa maisemia tuon vuoren päällä. Sattui vielä aivan mahtava kelikin!Voin kyllä suositella Bergeniä oikein lämpimästi kaikille! Kaupunki ei ole suuren suuri, mutta juuri sopivan kokoinen, jotta sen ehtii ja jaksaa kävellä viikonlopun aikana ympäri. Tai ainakin sen keskusta-alueen. En edes kovin tarkkaan pysty kuvailemaan, mikä Bergenissä viehätti, mutta jotenkin koko kaupungista jäi hyvä fiilis. Se kai se on tärkeintä. 

5 kommenttia:

 1. Ihanan aurinkoiset kelit teillä! Hyvä tuuri kun Bergenistä on kyse... :) Itse muistan kaupungista parhaiten juuri nuo värikkäät puutalot ja Bryggenin, ja Fløyfjelletille tuli haikattua useammankin kerran meidän opiskelija-asunnosta. Kiva palata kaupunkiin näin kuvien muodossa :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on aika iso perhe ja pari aika allergista lasta. Tuo asunnon vuokraus olisikin mahtava idea päästä vähän pienemmillä kustannuksilla reissuun ja olisi sitten ruoanlaittomahdollisuudetkin. Mitä kautta vuokrasitte asunnon? Tiedätkö onko olemassa jotain sivustoa tms. jossa olisi noita vuokrattavia asuntoja.

  Oikein mukavalta paikalta vaikuttaa Bergen. Olen siellä yhden illan ehtinyt käydä ja eipä siinä kauheasti ennättänyt kaupunkiin tutustua =D

  VastaaPoista
 3. Satu: Kävi tosiaan tuuri säiden suhteen. Sadetta ei tainnut osua kohdalle lainkaan. Alkuun oli melko kylmä viima, mutta sekin lienee aika tyypillistä merenrantakaupungissa.

  Virpi: ainakin täältä löytyy vuokrattavia asuntoja Bergenistä: http://www.visitbergen.com/no/OVERNATTING/Pensjonat/
  Ja toinen sivusto: http://www.bergen-guide.com/

  Meidän asuntomme oli Grethes Apartment, joka löytyi muistaakseni tuolta jälkimmäisiltä sivuilta. Ne sivut vaan ovat ilmeisesti jotenkin hakkeroitu, koska etusivun linkeistä avautuu nyt joitain sinisten pillereiden mainoksia... Joka tapauksessa, tuo meidän asunto oli oikein toimiva kokonaisuus; siistikuntoinen, hyvä keittiö ja kiva sijainti puutaloalueella keskustan tuntumassa ja lähellä akvaariota.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.