sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Ut på turMikä voisikaan olla paljon sen norjalaisempaa kuin søndagstur. Uansett vær, uansett årstid. Søndagsturen er et av Norges sunneste kulturfenomen. (lisää aiheesta vaikkapä täältä) Mekin olimme pienellä retkellä, paitsi emme sunnuntaina vaan jo eilen lauantaina, koska sääennusteiden mukaan sunnuntairetkestä olisi tullut kovin vetinen. Mukaan retkelle saimme houkuteltua myös ruotsalaisen ystäväperheemme, joten Juholla (no miksei Lassellakin) oli myös leikkiseuraa mukanaan.

Ulkoilumahdollisuudet ovat täällä todella hyvät ja lyhyitä päiväretkikohteita on pilvin pimein. Ja vieläpä sellaisia, joihin pääsee helposti vaunuilla. Eilen starttasimme matkaan Linderudkollenin tuntumasta määränpäänämme Trollvannstua, jossa on sekä nuotiopaikkoja että kahvimaja. Ja toki myös uimaranta, mutta se jäi kyllä meiltä testaamatta.

Matkalla riitti ihmeteltävää. Tässä kai ihmettelyn aiheena lampeen virtaava vesi.

Ja tässä muurahaisten koti.

Kivaa!

Perheessä työnjako kohdallaan...

Norjalainen sää teki taas tepposet ja aurinko peittyi hetkessä paksun sumuverhon taakse. Mutta eipä tuo makkaran(nakin)paistoa haitannut. Asiaankuuluvina lisukkeina tietenkin kätevä lompe eli perunalettunen, jonka sisään tuo pølse kietaistaan.

Masut täynnä retkieväitä ja hiihtomajan vohvelia. Paluumatka voi alkaa.

Tässä se järvi vielä tullessamme oli...

Tässä lukulistani tämänhetkinen top3. Tosin tuo Oslon kartta on kuulunut vakilukemistooni ihan tänne muutostamme saakka. Piti jo ostaa päivitetty versiokin, kun ensimmäinen oli puhki luettu :)

Toivottavasti kaunista ja kuivaa syyskeliä jatkuisi vielä pitkään, jotta ehdimme testaamaan muitakin kohteita vielä ennen lumentuloa. Tosinorjalainenhan tietenkin siirtyisi sitten suksien päälle ja pakkaisi lapset ahkioon, mutta siihen meistä ei kyllä toistaiseksi taida vielä olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.