perjantai 31. joulukuuta 2010

Ensimmäinen ja viimeinen

Vuoden verran mietin, pitäisikö aloittaa bloggailu ja tänään sen sitten sain aikaiseksi. Blogini tarkoitus on ensisijassa kertoilla tutuille kuulumisia elämästämme vuonomaassa, mutta toki normipäiviämme saa tuntemattomatkin seurailla. Tässä samalla toivon myös oppivani hieman valokuvaamaan sekä mahdollisesti jopa muokkaamaan ottamiani kuvia.

Luvassa on siis ihan normiarkea ilman sen tarkempaa teemaa. Sitä tulee, mitä tulee. Ruoka on intohimoni, joten aivan varmasti muutama ruokaohjekin tänne välillä päätyy. Niistä ensimmäinen tuleekin nyt heti!

Juhlimme uuden vuoden vaihtumista yhteispohjoismaisessa hengessä ja kukin perhe on vastuullinen yhdestä illallisen ruokalajista. Meille napsahti alkupalavastuu ja se tulee olemaan:

Maa-artisokkakeitto

500 g maa-artisokkaa
muutama jauhoinen perunaa
1-2 salottisipulia
kasvislientä
nokare kunnon köntti voita
1-2 dl kevytkermaa
valko/mustapippuria
(valkoviiniä)
(tryffeliöljyä)

Kuori ja paloittele maa-artisokat ja perunat. (Älä menetä hermojasi maa-artisokkien kuorimisen kanssa.) Hienonna sipuli ja kuullota voissa kasarissa / kattilassa. Lisää juurekset ja kasvisliemi (ja viini). Lientä tulisi olla sen verran, että ainekset nippa nappa peittyvät. Mieluummin hieman liian vähän kuin liikaa. Keiton paksuutta kun voi sitten soseutusvaiheessa säätää sopivaksi. Keitellään niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta keitto ja mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää kerma ja kiehauta nopeasti. Kaada keitto lautasille / kuppeihin ja lorauta pisteeksi iin päälle pieni vana tryffeliöljyä pinnalle.



Alkujaan törmäsin ohjeeseen niinkin yllättävässä paikassa kuin Trendi-lehdessä joskus vuonna miekka ja kirves. Tätä ennen olin maistellut maa-artisokkakeittoa Roccassa Turussa, jossa se tarjoiltiin keittiön terveisenä pikkuruisesta kahvikupista. Olisin pyytänyt santsikupillista, jos olisin kehdannut. Tämä ohje on oma sovellus ja ainesten määrät ovat siksi aika epämääräisiä. Hyvää siitä silti tulee!

Näin on blogi polkaistu käyntiin! Toivottavasti tämä postaus ei jää ensimmäiseksi ja viimeiseksi :) (Niin ja blogin ulkomuoto on vielä tosi kökkö. Säädän, kunhan ehdin. Ja opin.)

Nähdään ensi vuonna!

5 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon tuoreelle bloggaajalle - pistän etusivulle muistiin!

    VastaaPoista
  2. Jei! Blogi auki! Käsityövinkkejä odotellessa... :)
    Täälläkin saa vierailla, jos tahtoo luku- ynnä muita vinkkejä Suomenmaalta ja tarkemmin Tuusulasta.

    VastaaPoista
  3. Normipäivä :) Jee, kivaa, arvaa seuraanko! Ja onneksi olkoon ryhtymisestä. Mä en taida koskaan saada aikaiseksi... Tai no, heti lupaan perustaa, kun sä postaat jonkun käsityöjutun =D

    VastaaPoista
  4. Täällähän on ihan tunkua :) Meinasin jo kommentoida, että sinä päivänä, kun multa tulee käsityövinkkejä niin mut saakin sitten saman tien hakea kotiin täältä. Mutta Heli heitti kyllä aika hyvän haasteen kehiin. Jää nähtäväksi! Johan mä viime pääsiäisenä huovutin yhden koristetipun.

    VastaaPoista
  5. Hei mahtavaa - olen Norja-hullu ja ruokahullu ja tässä blogissa saa näköjään fiilistellä molempia! :) Onnea uuteen blogiin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.